KıbrısManşet

Bengihan: Bu yasanın meclisten geçmemesi için eylemimiz sürecek

Hayat pahalılığı ödeneğinin durdurulmasıyla ilgili kamuda örgütlü altı sendikanın ara emri başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, hükümetin savunmasını dinlemek amacıyla duruşmayı 20 Nisan’a erteledi

Dava 20 Nisan’a ertelendi

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ), Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN), Gelir ve Vergi Dairesi Çalışanları Sendikası (VERGİ-SEN) ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), hayat pahalılığı ödeneğinin durdurulmasını yargıya taşıdı.

Bugün ilk oturumu görüşülen dava, hükümetin savunmasının da dinlenmesi için 20 Nisan’a ertelendi.

Sendikal Platform ve HAKSEN de dava dosyaladı

Sendikal Platform ve HAKSEN de bugün konu hakkında dava dosyalayarak, ara emri başvurusunda bulundu.

Sendikal Platform ve kamuda örgütlü 6 sendika (KTAMS, KAMUSEN, KAMU-İŞ, GÜÇ-SEN, VERGİ-SEN, KTHES) hayat pahalılığı ödeneğinin durdurulmasına karşı dosyaladığı davanın görüşülecek olmasından dolayı Mahkemeler önünde basın açıklaması yaptı.

Bengihan: Bu yasanın meclisten geçmemesi için eylemimiz sürecek

Sendikalar adına ortak açıklama yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, adaletsizlik ve haksızlığa karşı mücadele başlatan tüm sendikalar adına konuşacağını belirtti ve “Mücadeleye devam edeceğiz. Bu yasanın meclisten geçmemesi için eylemimiz sürecek.” dedi.

Bengihan, Cumhuriyet Meclisi önünde grev yapacaklarını belirterek “Şok eylemlerle ilgili bugün kararlar alacağız. Eyleme ve mücadeleye devam” dedi.

“Amacımız ve gailemiz tek”

Amaçları ve gailelerini tek olduğunu dile getiren Bengihan, hükümetin adaletsiz ve haksızca çıkardığını belirttiği yasa gücünde kararnamenin iptali için tüm sendikaların dava açtığını ve bugün davaların görüşülmeye başlandığını kaydetti.

Anayasa Mahkemesi’nin tek taraflı başvurulara bir karar üretmesinin çok doğru bulunmadığını, yürütmenin de temsil edilmesinin istendiğini dile getiren Bengihan, Anayasa Mahkemesi’nin hükümetin savunmasını dinlemek amacıyla duruşmayı 20 Nisan Salı 09.30’a ertelediğini ifade etti.

Davanın 20 Nisan saat 09.30 karşı tarafın görüşlerinin dinlenmesi için devam edeceğini söyleyen Bengihan, “Ancak bizlerin de mücadelesi devam edecek” dedi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, hükümet edenlerin bugün mahkeme kararının netleşmemesi ve duruşmanın daha ileri bir tarihe ertelenmesini fırsat bilerek Mecliste yasallaşması için tasarıyı Maliye Komitesi’ne gönderdiğinin bilincinde olduklarını dile getirdi.

Bengihan, tasarının Meclis komitesinden geçmemesi adına siyasi partilerle görüşeceklerini ve grev dahil gereken her türlü mücadeleyi vereceklerini vurguladı.











Başa dön tuşu