KıbrısManşet

Bengihan: Meclis çalışmalarına ara verilmesini talep ettik

Kamuda örgütlü Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu ile görüşerek, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Yasemin Öztürk’ün koronavirüs (Covid-19) temaslısı olduğuna dikkati çekti, meclis çalışmalarına ara verilmesini talep etti

Bengihan: Riskli bir ortam var

Özgür Gazete’den Mustafa Baflı’ya konuşan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, temaslılardan dolayı Cumhuriyet Meclisi’nde riskli bir ortam olduğunu vurguladı. Sennaroğlu ile görüştüklerini aktaran Bengihan, meclis çalışmalarına ara verilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

“Temas takip ekibi dönüş yapacak”

Sennaroğlu’nun konuyu Sağlık Bakanlığı’na ilettiğini ve temaslı takip ekibinden cevap beklediklerini ifade ettiğini kaydeden Bengihan, “Cumhuriyet Meclisi’nde bir de danışma kurulu var. Meclis Başkanı Sennaroğlu, bu kurula durumu ilettiğini belirtti, kurulun yanıtının ise çalışmalara ara verilmemesi yönünde olduğunu belirtti” dedi.











Başa dön tuşu