KıbrısManşet

Çünkü o bir MÜŞAVİR: Evde oturuyor, maaşı 22 bin TL

Ülkemizdeki adaletsiz ve çarpık düzenin en bariz örneklerinden biri olan ve adına ‘müşavirlik’ denilen sistem yarası, yeni müşavirlerin yaratılması engellense de hala kanıyor

Yeni atama yerine müşavirler niye çağırılmıyor?

Azınlık Hükümeti, sonsuza kadar sürecekmişçesine atamalara devam ediyor. Dikkat çekici bir diğer nokta ise evde oturup maaş alan müşavirlerden hiç yararlanılmaması.

Bu duruma son örnek geçtiğimi gün yaşandı ve hükümet, 3’lü kararname ile Dışişleri Dairesi Protokol Müdürü görevine, yeni bir atama yaparak Asu Muhtaroğlu’nu getirdi.

Alper’i niye göreve çağırmadınız?

Devlete extra bir yük getiren bu atamanın yerine, yine UBP tarafından 2013 yılında aynı göreve atanan ve 6 yıldır müşavir olarak maaş alan Laden Alper göreve çağırılamaz mıydı?

6 yıldır görev yapmıyor, maaşı 22 bin TL

2015 yılında CTP-UBP hükümeti tarafından görevden alınan Alper, o tarihten bu yana (6 yıl) hiçbir görev almadan müşavir olarak maaşını alanlardan sadece biri.

Alper’in şu anki maaşı Brüt 22 bin 126 TL. Şu an emekli olması durumunda ise alacağı minimum ikramiye miktarı yaklaşık 700 bin TL.

Göreve çağırıldı ama kabul etmedi iddiası

İddia göre, bu atama için önce Laden Alper göreve çağırıldı ve yine iddia göre Alper görevi kabul etmedi.

2020 yılının Kasım ayı verilerine göre, tam 107 kişi müşavir adıyla evinden maaş çekiyor. Bunun bize ortalama maliyet ise aylık en az 2 milyon TL.

Soruyoruz;

SORU 1: Yeni atamaların yerine, Türkiye Dışişleri Bakanlığı bünyesinde protokol eğitimi de almış ve yeterli liyakata sahip olan Laden Alper gibi isimler, göreve çağırılamaz mı?

SORU 2: Yeni atamalarla Maliyeye yüz binlerce lira ek yük getirildiğine göre, esnafa ve çalışana, neden ‘kasa boş’ denilerek yardım yapılmıyor?

SORU 3: Müşavir olarak evde oturup on binlerce lira maaş alanların, göreve çağırılmaları halinde bunu reddetme hakkı yasal olarak var mıdır?

Yasa değişmişti

Halkın Partisi’nin girişimleriyle, 9 Mayıs 2018’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yasaya göre, üçlü kararname ile kamuda üst kademe yöneticiliğine atanan kişiler, görevden alındıklarında eski görevlerine geri dönüyor ve o görevdeyken aldığı maaşı alıyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu