KıbrısManşet

“KKTC’de Kuran Kursları kapatıldı” haberi doğru değil

Anayasa Mahkemesi yapılan başvuru üzerine, Din işleri Dairesi’ne Hafızlık (Kuran) kursu düzenleme yetkisi veren yasa maddesini Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti, haber ‘Kur’an kursları kapatıldı’ olarak çarpıtıldı

Yetki Eğitim Bakanlığı’nda

Mahkemenin, bu yetkinin Eğitim Bakanlığı‘nda olduğunu ve ancak buradan alınabilecek bir izin ile kurs düzenlenebileceğini vurgulamasına rağmen karar, ‘Kur’an kursları kapatıldı’ şeklinde bilinçli şekilde çarpıtıldı.

Mahkeme ayrıca, Din işleri Başkanı’nın yardımcısını, bir kriter olmadan belirlemesine olanak tanıyan görev ve yetkileriyle ilgili maddeyi de yine Anasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.

Bakanlıktan izin alınarak düzenlenmesi öngörülüyor

Türk Ajansı Kıbrıs‘ın (TAK), çıkan haberler üzerine servis ettiği ve ‘mahkeme kaynakları’na dayandırdığı yeni haberinde, Anayasa Mahkemesi’nde Din İşleri Komisyonu’nun, ancak Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı‘nın izniyle hafızlık eğitimi verebilmesinin öngörüldüğü ve bu konunun da değerlendirildiği ifade edildi.

Çıkan kararla, devletin gözetimi ve denetimi olmadan Din İşleri Dairesi’nde ‘Hafızlık -‘Kur’an- kursu yapılamayacağına’ karar verildiğinin altı çizildi.











Başa dön tuşu