KıbrısManşetSiyaset

5+BM toplantısı öncesinde değerlendirmelerde bulunacaklar

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün akşam saatlerinde adaya geldi

Çavuşoğlu’nu, Ertuğruloğlu karşıladı

Ankara’da dün Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile yaptığı görüşme ve ortak basın açıklamasının ardından özel uçakla Ercan Havalimanı’na gelen Çavuşoğlu’nu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu karşıladı.

Çavuşoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise “Milli davamızı yeni bir vizyonla birlikte savunmak için KKTC’deyiz” ifadesini kullandı.

27-29 Nisan’da Cenevre’de yapılacak 5+BM toplantısı öncesinde değerlendirmelerde bulunmak üzere adaya gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile görüşecek, siyasi parti başkanlarının da yer alacağı çalışma toplantısına katılacak.

Ortak basın toplantısı da düzenleyecekler

Cumhurbaşkanı Tatar ve Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ortak basın toplantısı da düzenleyecek.

Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre, TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yarın saat 13.30’da Dışişleri Bakanı  Ertuğruloğlu ile görüşecek, saat 14.30’da da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edilecek.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar ve mecliste temsil edilen siyasi parti liderlerinin katılımıyla gerçekleşecek çalışma toplantısına da katılacak. Toplantı saat 16.00’da başlayacak.

Cumhurbaşkanı Tatar ile TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun düzenleyeceği ortak basın toplantısı ise 18.00’de olacak.











Başa dön tuşu