KıbrısManşet

Altun’dan, bağımsız Kıbrıs Türk yargısına hadsiz sözler

Anayasa Mahkemesi‘nin, Din İşleri Dairesi’nin izinsiz ve denetimsiz Kur’an Kursu düzenlemesini engelleyen kararı sonrası, Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Müdürü Fahrettin Altun‘dan, Kıbrıs Türk yargısı hakkında hadsiz sözler

Önce medya saldırdı, sonra yetkililer

Anayasa Mahkemesi başvuru üzerine aldığı bir kararla, Din İşleri Dairesi’nin, milli Eğitim Bakanlığı izni ve devletim gözetim ve denetimi olmadan Kur’an Kursu düzenlemesine yetki veren kararının iptal edilmesi, Türkiye’nin gericilerini rahatsız etmeye devam ediyor.

Önce Türkiye medyası konuyu, ‘KKTC’de Kur’an kursları yasaklandı’ şeklinde yalanlarla gündeme taşıdı. Şimdi de Türkiye hükümetinin yetkilileri, haddini aşan yorumlarla bağımsız Kıbrıs Türk yargısına saldırmaya başladı.

Altun’dan bağımsız yargımıza ‘sığ’ ve ‘ideolojik karar’ yorumu

TC Cumhurbaşkanlığı İletişim Müdürü Fahrettin Altun, Twitter‘dan yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin Kur’an kurslarının kapatılmasıyla ilgili almış olduğu karar ideolojik ve dogmatik bir aklın ürünüdür. Laikliği bu denli sığ ve yanlış bir şekilde yorumlamak temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Altun’un bağımsız yargı karşısındaki şaşkınlığı ve hazımsızlığı, sözlerine şöyle yansıdı:

ozgur_gazete_kibris_fahrettin_altun











Başa dön tuşu