KıbrısManşet

Erdoğan’dan Kıbrıs Türk halkına ağır tehdit ve hakaretler

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Anayasa Mahkemesi‘nin aldığı karar sonrası Kıbrıs Türk halkına inanılmaz hakaretler ve tehditler savurdu

Erdoğan’dan Kıbrıs Türk halkına tehditler

Anayasa Mahkemesi’nin, Din İşleri Dairesi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı izni ve devlet denetimi olmadan Kur’an Kursu düzenlemesini engelleyen kararı sonrası, Türkiye medyası ve AKP’li yetkililer, ülkemize ve değerlerimize karşı sistematik bir saldırı başlattı.

Bu saldırılar, bugün öğle saatlerinde TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kıbrıs Türk halkına, yargısına ve kurumlarına ettiği hakaret ve tehditlerle devam etti.

Erdoğan: Tatar’la görüşeceksin ve oradan gerekli açıklamayı yapacaksın

Erdoğan, bugün adaya gelen TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la konuyu görüşmesi için talimat verdiğini söyledi.

Erdoğan, “Cumhurbaşkanıyla bu konuyu etraflıca görüşeceksin ve gerekli açıklamayı oradan yapacaksın dedim” dedi.

“Karar değişmezse atacağımız adımlar farklı olacaktır”

Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın yaptığı açıklamayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Erdoğan, “Onun laikliği öğrenmesi lazım. Türkiye’de şu an laikliğin uygulaması nedir, bakıp öğrenmesi lazım” dedi.

Erdoğan bununla da yetinmeyerek, AYM Başkanı’nı tehdit ederek, “Anayasa mahkemesi bu karardan dönmelidir. Bu tavır değişmezse, atacağımız adımlar farklı olacaktır” dedi.

“Türkiye’deki uygulamalar neyse, KKTC’de de onlar uygulanacak”

KKTC’de inanç özgürlüğü noktasında, çocukların eğitimine engel teşkil edecek adımların atılmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, “KKTC bir Fransa değildir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan daha da ileri giderek, “KKTC artık her şeyiyle, Türkiye’deki uygulamalar neyse, bunları uygulama safhasına geçirmek durumundadır” dedi.

Sendikalara da hakaret etti

Eroğan AYM Başkanı ve değerlerimizden sonra sendikalara da hakaret ederek şu cümleleri sarfetti:

“Ordaki bazı din düşmanı sendikaların attığı adımları kabul etmiyoruz. Bunu bilmeleri gerekir. Cumhurbaşkanı yardımcım Fuat Oktay’a da, konuyu Ersin Beyle görüşmesi ve bu işin süratle düzeltilmesi için talimat verdim”











Başa dön tuşu