KıbrısManşet

Türkiye Kıbrıs’la ilgili hedeflerini hızlandırdı

Türkiye, Kıbrıs‘ın kuzeyindeki hedeflerini bir bir gerçekleştirmek için adımlarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar için 14 milyon TL bütçe ile yapılacak olan yeni Cumhurbaşkanlığı sarayının arazisine askerden onay çıkarken, Kapalı Maraş’ta da ciddi bir hazırlık süreci olduğu öğrenildi

Asker onay verdi

Pandemi koşullarında ekonominin dibe çöktüğü ve özel sektör çalışanı ile esnafın borç yükü altında ezildiği bir dönemde, yeterli yardım yapılamazken, yeni Cumhurbaşkanlığı sarayı için tam 14 milyon TL bütçe ayrıldı.

Türkiye’nin finanse ettiği bütçeyle yapılacak olan saray için Metehan bölgesindeki askeri arazi seçilmişti. Cumhurbaşkanlığı’nın resmi şekilde başvurduğu Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Barış Kuvvetleri Komutanlığı‘na yapılan resmi başvuru kabul edildi.

Onay için İçişleri Bakanlığı’nda

Dosyanın bugün de onay için İçişleri Bakanlığı‘na gönderildiği öğrenildi. Projesi henüz basına yansımayan saray inşaatının yakın bir tarihte yapımına başlanması bekleniyor.

Maraş’la ilgili adımlar da hızlandırıldı

Sarayın yanı sıra Kapalı Maraş’ta, özellikle kamu binalarının, kilise ve ören yerlerinin sayımının da hızlandırıldığı gelen bilgiler arasında. Türkiye‘nin Maraş’la ilgili de ciddi bir hazırlık içinde olduğu söyleniyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu