KıbrısManşet

Sendikalardan Erdoğan’ın açıklamalarına tepki

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin hafızlık kurslarıyla ilgili verdiği kararı eleştirmesi ve Kıbrıs Türk halkına ve yargısına tehditler savurmasına sendikalardan sert tepki geldi

Elcil: Çok mutlu oldum

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Özgür Gazete’den Mustafa Baflı’ya yaptığı açıklamada, Erdoğan’a teşekkür ederek, “Çok mutlu oldum, gerçek yüzünü gösterdi” dedi.

Erdoğan’ın bu şekildeki açıklamalarına devam etmesini istediğini aktaran Elcil, “İki devlet diyorlar; ama burayı Türkiye’nin bir parçası olarak görüyorlar” dedi.

“Erdoğan’ın burada dostu kalmadı”

AKP ve Erdoğan’ın yaptıklarından dolayı, Kıbrıs’ın kuzeyinde Erdoğan’ın dostunun kalmadığını kaydeden Elcil, “Türkiye’yi seven Kıbrıslıtürkler, Erdoğan yüzünden Türkiye’yi artık sevmiyor” ifadesini kullandı.

Eylem: Karara saygı duyulmalı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Sekreteri Selma Eylem ise bağımsız mahkemenin bir karar verdiğini ve bu karara saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Eylem, “Eğer bir devletsek, iki egemen devlet meselesini öne sürüyorlarsa, bağımsız mahkemelere saygı duysunlar. Kimsenin buna söyleyebilecek bir şeyi yok” dedi.

“Öğretmen sendikaları, çağdaş, laik, bilimsel eğitimden yana”

Öğretmen sendikalarının, çağdaş, laik ve bilimsel eğitimden yana olduğunu kaydeden Eylem, Hala Sultan İlahiyat Koleji konusunu yargıya taşıdıklarını hatırlattı.

Eylem, çağdaş ve laik toplumu savunduklarını sözlerine ekledi.

Özgür Gazete/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu