KıbrısManşet

Tatar: Kuran kursları kapatılamaz

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Cenevre’de yapılacak 5+1 gayri resmi toplantı öncesi iki ayrı egemen devlet istemini dillendirdi

Tatar: Artık iki egemen devlet…

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Tatar, artık egemen ve bağımsız iki egemen devletle kalıcı çözüm olabileceğini ifade etti. Artık dünyaya ayrı halk olunduğunu gösterdiklerini ifade eden Tatar, “Gelinen aşamada eski anlayışa göre iki egemen devlet var. Türkiye’nin garantörlüğü vazgeçilmezdir” dedi.

Tatar: Kuran kursları kapatılamaz

Cumhrubaşkanı Ersin Tatar Kuan kurslarının kapatılamayacağını, Basbakan ile konustuğunu, derhal Din İsleri Baskanlığı’nın da bu konuda yetkilendirileceğini açıkladı.

Tatar, “Kimse bu konulara laikliği alet etmesin. Burada ibadet özgurlüğü vardır. Bir eksiklik varsa derhal düzeltilsin” ded,

Çavuşoğlu: Çalışmaları gözden geçirdik

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmada, 5+1 toplantı öncesi çalışmaları gözden geçirdiklerini kaydetti. Federasyonun tekrar dayatmak istendiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Statükoya bürünmüş kararları dayatmanın anlamı var mı?” ifadesini kullandı.

Federasyonu müzakere etmeyeceğimizi söyledik

Federasyonu müzakere etmeyeceğimizi söylediklerini kaydeden Çavuşoğlu, Federal çözüm için zaman kaybetmeyeceğiz. kazan kazan çerçevesi ortaya koyuyoruz” dedi.

“Yargıya saygımız var bu karar ideolojiktir”

Cavusoglu: Hukukun üstünlüğüne inaniyoruz fakat mahkeme kararlarını elestirme hakkımız var. Alınan karar ideolojoktir dedi.

Çavuşoğlu, Basbakan ve Cumhurbaskanının açıklamalarını önemsiyoruz. İnanç konuları hassastır ifadelerini kullandı











Başa dön tuşu