KıbrısManşet

Keleşzade: Erdoğan kurumlarımıza efelenerek gündem değiştirmeye çalışıyor

Bağımsızlık Yolu Basın Yayın Sekreteri Mustafa Keleşzade, bugün önce AKP’li Fahrettin Altun ardından ise AKP’li Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Kıbrıslı Türk yargısının aldığı bir karar üzerinden Kıbrıslı Türklerin iradesine dönük saldırı niteliğindeki açıklamalarını kınayarak bunun kabul edilemez olduğunu açıkladı

“Erdoğan’ın yaptığı kurumlarımıza efelenerek gündem değiştirme çabasıdır”

Keleş yaptığı açıklamada, şahsına 1000 odalı sarayına altın varaklı tuvaletler yaparken, halkını yardım patatesi ve soğanı için kuyruğa girmeye mahkum eden Erdoğan’ın, kendi insanının dini hassasiyetlerini sömürmek adına giriştiği çaba, Türkiye’de milyonlar Merkez Bankası’nın kayıp “128 Milyar Doları nerede” diye kendisine soruyorken Kıbrıslı Türk halkının kurumlarına efelenerek gündemi değiştirme çabasıdır. Böylesi bir tavır kabul edilemezdir.

“Davanın inanç özgürlüğü ile bir bağlantısı yoktur”

Anayasa Mahkemesi’nin sonucunu açıkladığı davanın davacısı olan ve Erdoğan’ın “Din Düşmanı Sendika” diye bahsettiği sendika “Anavatancılığı” ile övünen ve Din İşleri Personelinin de gerici kesimlerinin örgütlendiği Hizmet-Sen tarafından teknik gerekcelerle açılmış bir davadır ve inanç özgürlüğü ile bir bağlantısı yoktur.

Yine de şunu belirtmek isteriz ki, kendi ülkesinde Cemevleri’ne ibadethane statüsü vermeyen, Alevilerin evlerinin işaretlenerek hedef gösterilmesine sessiz kalan bir iktidarın Kıbrıslı Türk halkına inanç özgürlüğü dersi vermeye çalışması hem absürt, hem de kabul edilemezdir.

“Nerden gelirse gelsin dış müdahalelere sessiz kalmayız”

Kıbrıslı Türk halkı hem inanma, hem de inanmama özgürlüğüne saygılı bir halktır. Her halk gibi de kendi geleceğini kendi belirlemeye muktedirdir. Kıbrıslı Türkler olarak irademize yönelik nereden gelirse gelsin dış müdahalelere sessiz kalmayacağımızı geçmişte gösterdik, bugün de göstermekten geri durmayacağız.

“Kıbrıslı Türk halkı ve Türkiye halkları kardeştir”

Kıbrıslı Türk halkı ve Türkiye halkları kardeştir. Bağımsızlık Yolu olarak halklarımız arasına düşmanlık yaratmaya ve bu düşmanlıktan beslenip iç kamuoyunda giderek eriyen desteğini çaresizce arttırmaya çalışan AKP-MHP bloğunun gerici ajandasına geçit vermeyeceğimizi bir kez daha vurgularız.











Başa dön tuşu