KıbrısManşet

SKANDAL İDDİA: Pozitif otel müşterisine negatif belge ayarladılar

Bakanlar Kurulu kararları kapsamında başlayan Kapalı turizm/Kumar turizmi, başladığı ilk andan skandal bir iddiaya konu oldu

Pozitif müşteriye, negatif raporu ayarlıyorlar

Özgür Gazete‘ye ulaşan bir otel yetkilisi, ülkenin adı en çok bilinen otellerinden birine, Kapalı Turizm/Kumar turizmi kapsamında gelen bir müşterinin havaalanında yapılan PCR testinin pozitif çıktığını söyledi.

İddiaya göre, havaalanından otele geldiğinde, test sonucunun pozitif çıktığı öğrenilen müşteriye, ikinci bir test daha yapıldı.

İkinci testi de pozitif çıktı, Türkiye’ye gitmek istedi

Bu testin sonucunun da pozitif gelmesi üzerine karantinaya alınan otel müşterisi, karantina ve tedavi sürecini Kıbrıs‘ta geçirmek istemedi, Türkiye‘ye gönderilmeyi talep etti.

Hatırlı bir müşteri olduğu söylenen kişiye, yine iddiaya önce ambulans uçak ayarlanmaya çalışıldı ve bu girişimler sonuçsuz kaldı.

“Bu akşam ya da yarın sabah uçakla göndermek istiyorlar”

Asıl skandal iddia ise bundan sonrasıyla ilgili. Özgür Gazete’ye ulaşan yetkili, pozitif otel müşterisine, bu akşamki bir uçakla Türkiye’ye gidebilmesi için, yasal olmayan şekilde ‘negatif’ raporu verilmesi adına girişimler başlatıldı.

Olayı bildiğini söyleyen kişi, bu girişimin durdurulması gerektiğini bildiği için gazetemize ulaştığını belirtti.

Bakanlığın izni, devlet raporu ve 112 Acil Ambulansı gerekir

Özgür Gazete’nin edindiği bilgiye göre, ambulans uçakla gönderilecek bir pozitif hasta, sadece 112 Acil Servis Ambulansı kontrolünde uçağa götürülebilir.

Ayrıca hastanın, sadece devletin sağlık kurumlarının vereceği bir raporla yurt dışına çıkabilir.

Çıkış yaparsa?

Bu akşam herhangi bir ambulans uçağın gelmemesi durumunda, ismini saklı tuttuğumuz şahısın muhaceret işlemi yaptığı görülürse, bunun hesabını kimin vereceği de merak konusu.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu