KıbrısManşet

Merit Müdürü haberimizden sonra açıklama yapmak zorunda kaldı

Merit Oteller Genel Müdürü Ercan Turhan, otel ya da müşteri ismi vermememize rağmen hem haberimize ‘mesnetsiz’ dedi hem de açıklama yapmak zorunda kaldı

Açıklama yapmak zorunda kaldı

Özgür Gazete‘nin yaklaşık 1 saat önce duyurduğu haberde, Kapalı Turizm/Kumar Turizmi kapsamında adaya gelen bir otel müşterisinin Covid-19 pozitif çıktığı ve sahte negatif belgesiyle çıkış yapılması için girişimler olduğu iddiasını gündeme getirmişti.

Gazetemiz, haberde ne ilgili kişinin ne de ilgili otelin adını kullanmamasına rağmen, Merit Otelleri Genel Müdürü Ercan Turhan, sosyal medya hesabından açıklama yapmak zorunda kaldı.

Turhan: Müşterimiz pozitif çıktı

Turhan açıklamasında, otel müşterisinin PCR testinin pozitif çıktığını doğruladı. Müşterinin ambulans uçakla Türkiye’ye gitmek istediğini de doğrulayan Turhan, Türkiye yetkililerinin ambulans uçak için doğrulama testi istediğini ve bu yüzden de ikinci bir PCR testi yapıldığını söyledi.

Turhan, ikinci testin de pozitif çıkması durumunda, tüm yasal işlemler tamamlanarak müşterinin ambulans uçakla Türkiye’ye gönderileceğini belirtti.

Önce ‘yok’ dediler, sonra doğrulamak zorunda kaldılar

Gazetemiz, Sağlık Bakanlığı‘na bağlı yetkili birimlerden, ilgili müşterinin ismini vererek bilgi istemesine rağmen, ilk önce ‘PCR testi yapılan böyle bir isim yok’ cevabını almıştı.

İlgili ismi Muhaceret Dairesi‘nden doğrulatmamız üzerine tekrar ulaştığımız yetkililer, bu sefer pozitif vakayı doğrulamak zorunda kalmıştı.

Gazetemizin edindiği bilgiler ise Turhan’ın verdiği bilgilerden farklı

Gazetemize iddiayı ilk ulaştıran otel yetkilisi, ellerinde hali hazırda hazırlanmış bir ‘negatif’ sonuçlu PCR test raporu olduğunu da iddia etmişti.

Ayrıca, yine gazetemizin edindiği bilgiye göre, ilgili müşterinin ikinci PCR testi gün içinde yapıldı ve pozitif çıktı.

Müdür Ercan Turhan’ın iddiasına göre bu durumda ambulans uçağın gelmesi gerekiyor.

Temaslıları bildirildi mi?

İlgili pozitif müşterinin, havaalanından otele kadar temas ettiği kişilerin belirlenip belirlenmediği ve ilgili birimlere bildirilip bildirilmediği ise bilinmiyor

İlgili haberimiz için TIKLAYIN

Özgür Gazete / Özel Haber











Başa dön tuşu