KıbrısManşet

Aşardağ: Türkiye düşmanlığı algısını kızıştıranlar yok hükmündedir

Kıbrıs‘ın tanınmış doktorlarından Dr. Erden Aşardağ, Kıbrıs Türk yargısı üzerinden yapılan tehdit ve algı operasyonunu yok hükmünde değerlendirdiğini söyledi

Dr. Aşardağ: Yargımız gözümüzün nurudur

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dr. Aşardağ, Kıbrıs Türk yargısına sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu kaydederek şunları söyledi;

“Ülkemizde, dinimizin eğitimini kime, ne zaman, kimin tarafından ve içeriği bilimsel doğruluğundan saptırılmamış şekilde, isteyen şahıslara verilme şartlarını belirlemek, tabi ki anayasal kurumların görevidir.

Türkiye’de gerçekten dinini sonuna kadar yaşayan veya dindar olmayan soydaşlarımıza verilen yanlış mesajları ve onların üzerinde oluşturulmuş yanlış algı operasyonlarını ve iyice araştırmadan yapılan haksız ,tüm uyarı ve tehditleri şiddetle kınıyorum.

Eğer varsa, ki zannetmiyorum; bu konuyu Türkiye düşmanlığı çerçevesinde kızıştırmak isteyenleri de yok hükmünde değerlendiriyorum.

Kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın ki, bizi biz yapan asırlardır süren inanç, direnç kültürel, ulusal değerlerimiz ve atalarımız, bu kadar sağlam olmasa, bugün bu adada bunları da şimdi tartışamazdık.

Yargımız gözümüzün nurudur. Sahip çıkmak hepimizin görevidir”











Başa dön tuşu