Kıbrıs

Pilli: Hesap soracağız

Özgür Gazete’nin kamuoyuna duyurduğu “Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda korkulan oldu” başlıklı haberi üzerine açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Ali Pilli, Başhekim Özyılkan’a çok sert çıktı.

Başhekimliğin aldığı kararları basından öğrendiğini söyleyen Pilli, “bunun hesabını soracağız” dedi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi polikliniklerindeki günlük hasta randevu sayısının 20’ye düşürülmesi ve randevuların saatine ilişkin yapılan değişikliği eleştiren Pilli,  “Kesinlikle böyle bir şey olamaz” dedi.

Bakan Ali Pilli, Başhekimliğin yayılmadığı genelgenin Sağlık Bakanlığı ile bir ilgisi olmadığını açıkladı ve şunları kaydetti:

“Bir kurumun sağlık bakanlığı üstünde karar alama yetkisi yoktur. Önerebilir ama kendi kendine karar alamaz. Başhekim kendi kendine karar almıştır. Öyle bir genelgenin bakanlığımızla ilgisi yoktur. Biz basından öğrendik. Sayın Başhekimimiz bu kararı aldı bilmiyoruz. Sen nasıl olur da hasta sayısını düşürürsün, bakanlığa hiçbir bilgi vermeden sen nasıl kendi kendine hasta sayısı düşürürsün. Bu konunun üzerine gideceğiz. Bir de 2 saat çalışacakmış. Bu hiç kabul edilemez. Bunun hesabını soracağız.”











Başa dön tuşu