KıbrısManşet

VİCDANSIZLIK: Dere yatağına beton döktü, doğal hayatı yok etti

Doğa düşmanı şirket, ne haber dinledi ne de belediyenin mührünü. Dere yatağına girdi, beton döktü ve tüm doğal hayat ile canlıları yok etti

Haber yapmıştık, LTB durdurmuştu

Lefkoşa’nın en önemli derelerinden biri olan Kanlıdere‘ye bağlanan Kermiya bölgesindeki önemli kollardan biri, bir inşaat şirketinin insafsızca müdahalesiyle karşılaştı.

Gazetemizin durumu haber yapması ve vatandaşların da Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ekiplerine haber vermesiyle, şirketin çalışması mühürlenmiş ve durdurulmuştu.

Dere yatağındaki doğal hayat ve canlılar yok oldu

Ama şirket belediyenin mührüne rağmen, dün aynı dere yatağında yine izinsiz bir çalışma yaptı ve doğal dere yatağına beton dökerek geri dönülmez bir hasar yarattı.

ozgur_gazete_kibris_dere_yatagi_kermiya

Rant hırsı uğruna ülkenin doğal güzelliklerine müdahale etmekten geri kalmayan ilgili şirket, konuya LTB’nin tekrar müdahele etmesiyle birlikte, belediyede de kavga çıkararak polislik olaylar yaşanmasına neden oldu.

Harmancı: LTB tüm yasal haklarını kullanacak

Yaptığı doğa cinayeti yetmezmiş gibi, yetkililerle kavga edecek kadar ileri giden şirketin, bu cesareti nasıl ve kimden aldığı ise anlaşılamıyor.

Konuyla ilgili konuştuğumuz LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediyenin tüm yasal haklarını kullanacağı, dava dahil tüm cezaların şirket aleyhine uygulanacağını söyledi.

Harmancı gerekirse dökülen betonu da kaldırmak için çalışma başlatacaklarını belirtti.

İlgili haberimiz için TIKLAYIN

Özgür Gazete / Özel Haber











Başa dön tuşu