KıbrısManşet

Özkıraç: Ambarlarda sayaç kalmadı, vatandaşa hizmet götüremiyoruz

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın sayaç ihalesini iptal etmesinin acı sonuçlarını yaşadıklarını ve Kıb-tek ambarlarında tek sayacın bile kalmadığını söyledi

Özkıraç: Ambarlarda tek bir sayaç kalmadı

Konuyla ilgili Özgür Gazete‘ye özel açıklamada bulunan Özkıraç, Kıb-tek sayaç ihalesini iptal eden Bakan Arıklı’nın yaptığı bilinçli ve yanlış bu hamlenin bedelini, tüm Kıbrıs Türk toplumunun ödemek zorunda bırakıldığını belirtti.

Özkıraç, “Kıb-tek ambarlarında tek bir sayaç kalmadı. Sadece sayaç deil, kablo vb hiç bir malzeme kalmadı. Bu durumda halka hizmet götürecek pozisyonumuz da kalmamıştır” dedi.

“Kıb-tek’i iş yapamaz pozisyona sokup, özelleştirmenin zeminini hazırlıyor”

Arıklı’nın amacının belli olduğunu söyleyen Özkıraç, bunun da Kıb-tek’i iş yapamaz pozisyona sokup, toplumda bu algıyı yaratıp, özelleştirme için zemin hazırlamak olduğunu söyledi.

Arıklı’nın kendisine verilen görevi yapmaya çalıştığını belirten Özkıraç, “Erhan Arıklı’ya şunu söylemekte yarar görüyoruz” diyerek şunları kaydetti:

“Sana bu kurumu sattırmayacağız. Yakında bu hamlelerinin sonuçlarını da göreceksin. Arıklı grev dahil, her türlü eyleme hazırlıklı olsun”

“Kurultay bitti, Kıb-tek’i anmıyor”

Özkıraç ayrıca, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) kurultayında tekrar genel başkan seçilen Arıklı’nın, kurultaydan sonra Kıb-tek’le ilgili tek kelime etmediğini de hatırlattı.

Özkıraç, “Kurultay bitti, Kıb-tek’i anmıyor bile. Hani büyük vurgun vardı? Bunu da ilginç ve manidar buluyoruz. Bu durumda, Kıb-tek’le ilgili asılsız iddialarını, kurultayda seçmeninin gözünü boyamak için kullandı sonucu çıkıyor” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu