KıbrısManşet

Sennaroğlu: Sorun seçimde değil, tarihinde

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, ara seçimin yapılmaması konusunda tüm partilerin hemfikir olduğunu, esas sıkıntının erken seçim tarihinde yaşandığını söyledi

Sennaroğlu: Esas sorun tarihte

BRT’de katıldığı “Manşet +” programında konuşan Sennaroğlu, Azınlık Hükümeti ve muhalefet partileri arasında tartışma konusu olan, erken seçim tarihine ilişkin soruları yanıtladı.

Sennaroğlu, ara seçimin yapılmaması konusunda tüm partilerin hemfikir olduğunu, esas sıkıntının erken seçim tarihinde yaşandığını söyledi.

“Komitede belirlenmesi mümkün değil”

Sennaroğlu, seçim tarihi konusunda hükümetin 2022 yılının Nisan ayını, muhalefetin de 2021 yılının Ağustos ayını önerdiğini ifade etti.

Meclisteki Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nde, hükümetle muhalefetin oylarının eşit olduğunu hatırlatan Sennaroğlu, bu nedenle de bu komitede seçim tarihinin belirlenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

“Ad-Hoc komite için yarın Danışma Kurulu’nu toplayacağım”

Erken seçim tarihi için hükümet ve muhalefetin önerdiği tarihler arasında uçurum olduğunu dile getiren Sennaroğlu, seçim tarihi ve seçim yasasında değişikliklerin hazırlanması için Başbakan Ersan Saner tarafından önerilen Ad-Hoc komite kurulması konusunda yarın Danışma Kurulu’nu toplayacağını kaydetti.

Sennaroğlu, Danışma Kurulu’ndan çıkacak sonucu Genel Kurul’a sunacağını söyledi.

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti, en geç 2021 yılının Ekim ayında bir erken seçim yapılması şartıyla kurulmuştu.











Başa dön tuşu