KıbrısManşet

Elcil: Görüşmeler 4+1 olacak. Çünkü masada Kıbrıslıtürkler yok

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘ın, öğretmen sendikalarına karşı kullandığı ifadeleri değerlendirdi

Elcil: Bilinçli yaratılan bağımlılık bir işgale dönüştü

Özgür Gazete’den Pınar Barut’a konuşan Elcil, Kur’an kursları konusundaki saldırgan ve tehditkar tavrın 2 ayrı boyutu olduğunu söyleyerek, bunlardan birinin siyasi boyut olduğunu belirtti.

Elcil, yıllardır adanın kuzeyinde bağımsız devlet kurulduğunun iddia edildiğini ama kurulan yapının tamamen Türkiye’ye bağımlı bir duruma bilinçli şekilde getirildiğini anlattı.

Elcil, “Bunda en büyük katkı Türkiye yöneticilerinindir. Buradaki yapıyı tamamen kendilerine bağlı hale getirdiler ve bu bağımlılık bir işgale dönüştü” dedi.

“Uluslararası anlaşmalara uyulmadı”

Türkiye’nin geçmiş dönemde, uluslararası anlaşmalara saygılı bir devlet olarak, 1960 Zurih anlaşmalarına bağlı bir düzenleme yaptığını söyleyen Elcil, 1974’te de adanın Anayasal bütünlüğü korunmak için adaya asker gönderdiğini hatırlattı.

Bunun aynı zamanda uluslararası anlaşmalara göre bir sorumluluk olduğunun da altını çizen Elcil, “Ama sonrasında anlaşmalara uyulmadı ve bu yapı bilinçli şekilde yaratıldı. Biz bunları söylediğimiz de edilmiyor. Ama kendileri yaptıkları açıklamalarla aslında bizi doğruluyor” dedi.

“Devam etsinler, ben mutlu oluyorum ve teşekkür ediyorum”

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yardımcısı Fuat Oktay ve diğer AKP yetkililerinin yaptıkları açıklamaların kendilerini doğruladığını belirten Elcil, bir de teşekkür etti;

“Ben Erdoğan’a ve Oktay’a teşekkür ediyorum. Yaptıkları açıklamalar çok faydalı. Devam etsinler. Çünkü bir devletin içişlerine karışmak nasılmış, onu çok iyi şekilde gösteriyorlar”

“Görüşmeler 4+1 olacak. Çünkü masada Kıbrıslıtürkler yok”

Elcil, yaşananların diğer boyutunun da Cenevre’de yapılacak ve kendisinin deyimiyle 5+1 değil 4+1 şeklinde gerçekleşecek görüşmeler olduğunu söyledi.

“4+1 diyorum. Çünkü masada Kıbrıs Türkleri adına olduğunu söyleyen kişi, AKP’nin memurudur ve bundan da gurur duyuyor” diyen Elcil, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Masada Kıbrıslı Türkler yok. Ama 2 ayrı eşit egemen devletten bahsediyor. Türkiye’nin içişlerimize karıştığı, müdahale ve tehdit ettiği bir yönetim, nasıl egemen olacak? Yaptıkları zaten kendi iddialarını çürütüyor”

“AKP, ‘Müslüman Kardeşler’ örgütünün bir parçasıdır”

Elcil, öncelikle AKP’nin nasıl kurulduğuyla ilgili görüşlerini açıkladı.

Elcil, “AKP, ‘Müslüman Kardeşler’ örgütünün bir parçasıdır. Bu örgüt, 1928 yılında İngiliz gizli örgütünün kurduğu ve halifeliği hedefleyen bir örgüttür. Bunun bir tezahürü de Mısır’da ortada çıktı. Suriye’de de çıktı ama etkin olamadılar. Libya da aynı şekilde ve Cezayir de de adları yine AKP olarak geçiyor” dedi.

“Türkiye’nin başına çöreklenmiş bir yapıdır”

Tüm bu projenin, İngiliz İstihbarat Teşkilatı’nın bir ürünü olduğunu anlatan Elcil, Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu örgütün halifesi olarak görüldüğünü söyledi.

Elcil, “AKP dini siyaset aracı olarak kullanarak, Türkiye’nin başına çöreklenmiş bir yapıdır. Şimdi KKTC’de de aynı yapı oluşturmak isteniyor” dedi.

Özgür Gazete/Pınar Barut











Başa dön tuşu