KıbrısManşet

Özgür Gazete, işe gitmeden maaş çekenleri ifşa etmeye devam ediyor

Kıbrıs’ın kuzeyinde yurttaşlar ekonomik darboğazdan geçerken, geçmişinde ‘sahte fatura’ skandalı da bulunan Ahmet Çaluda, işe uğramadan maaşını çekiyor. Devletin kasasını, UBP’nin ayrıcalıklı kesimi boşaltıyor

Çaluda’dan yeni skandal, Başbakanlık’ta tanıyan yok

UBP eski milletvekillerinden ve Hür İşçi Sendikaları (Hür-iş) eski başkanlarından Ahmet Çaluda’nın adı yeni bir skandala daha karıştı.

Çaluda’nın sigorta kaydının, 2017 yılından bu yana Başbakanlık’ta olduğu ortaya çıktı. Özgür Gazete‘nin yaptığı araştırmaya göre, Çaluda’yı Başbakanlık’ta tanıyan, gören kimse yok.

13 bin 659 TL maaş alıyor

İddiaya göre Çaluda, 2017 yılından beri hiç işe gitmedi ve sürekli yaşadığı Lefke’de bulunuyor.

Ama her ay hesabına yatan 13 bin 659 TL’lik maaşını çekiyor.

Naylon fatura skandalı: Devleti dolandırmıştı

2019 yılında Yenidüzen’in ortaya çıkardığı ‘fatura skandalı’ haberine göre Çaluda, Cenevre’de düzenlenen bir konferansa Hür-İş Başkanı sıfatıyla katılmış, aynı masrafı hem sendikaya hem de devlete ödetmişti.

Konferansın 11 bin 547 TL olarak faturandırılan masraflarını önce sendika ödemiş, ardından Kıbrıs’ta bulunan başka bir turizm firmasından da 15 bin 288 TL değerinde, tekrar fatura çıkarılmıştı.

İkinci faturayı da Bakanlar Kurulu kararıyla devlet ödemişti.

Ne soruşturma ne yasal işlem

Aynı konferans için çıkarılan 2 ayrı faturadan birinin, kuvvetle muhtemel ‘naylon fatura’ olduğu söylenmiş ama UBP tarafından korunan Çaluda hakkında, hiçbir soruşturma başlatılmamıştı.

Skandalın ortaya çıkmasından hemen sonra da Çaluda, Hür-iş başkanlığından sessizce ayrılmıştı.

Erhürman çağırmıştı

Çaluda’nın 4’lü hükümet döneminde Başbakan Tufan Erhürman tarafından işe gelmesi için çağırıldığı ve aksi takdirde ‘odacı’ olarak başka bir yere gönderileceği söylendiği ama hükümetin ömrünün Çaluda’yı çalıştırmaya bile yetmediği öğrenildi.

Sonrsında gelen UBP hükümetleri işe, Çaluda’nın hiç çalışmadan vergilerimizle devletten maaş çekmesinde hiçbir sakınca görmedi.

Özgür Gazete işe gitmeden maaş çekenleri yazmaya devam edecek…

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu