KıbrısManşet

Akansoy: Mahkemenin kararı Türkiye iç siyasetine malzeme edildi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Anayasa Mahkemesi kararına müdahale girişimleri sonrası, Kıbrıslıtürklerin verdikleri tepkinin, demokrasi açısından çok sağlıklı olduğunu söyledi

Akansoy: Mahkemenin kararı Türkiye iç siyasetine malzeme edildi

Özgür Web TV’de Pınar Barut‘un sorularını yanıtlayan Akansoy, Anayasa Mahkemesi’nin Kur’an kurslarını nasıl düzenlenmesi gerektiğiyle ilgili kararı sonrası eski laiklik anlayışlarının tekrardan zuhur ettiğini belirtti.

Akansoy kararın, Türkiye’deki 28 Şubat post darbelerine benzetilmeye çalışılarak, adeta Türkiye iç siyasetine malzeme edildiğini vurguladı.

Akansoy, “Kıbrıslıtürkler oradaki siyasi alanın içinde bir enstrüman olarak kullanıldı” dedi.

“Gösterilen refleks demokrasi açısından çok sağlıklıdır”

Kıbrıslıtürklerin, geçmişten bugüne tüm yargı kararlarına saygılı olduğunu hatırlatan Akansoy, Yürütme, Yargı ve Yasama’nın, birbirinden ayrı olduğu, etkin bir şekilde hukukun üstünlüğünün korunduğu ve demokrasinin işlediği bir düzeni savunduklarını söyledi.

Kıbrıslıtürklerin, bundan sonrada böyle devam edeceğinin altını çizen Akansoy, “Müdahaleye karşı gösterilen refleks ve tepki aslında demokrasinin önemi açısından çok sağlıklıdır” dedi.

“Aşağılayıcı bir dil ile kurulan ilişki, sağlıklı ilişki”

Akansoy, verilen tepkinin aynı zamanda, Kıbrıslıtürklerin ilkelerine ve değerlerine sahip çıkması ve Türkiye’yle olan ilişkilerinin yeniden ve doğru bir zeminde kurgulanması açısından da sağlıklı bir tepki olduğunu dile getirdi.

Akansoy, “Çünkü bu tür aşağılayıcı, hegemonyacı ve tahakkümcü bir dil ile kurulan ilişki, ne yazık ki sağlıklı ilişki değil” ifadelerini kullandı.

“Yargıya yapılan müdahale bardağı taşıran son damla oldu”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Kıbrıs Türk sağının, Kıbrıslıtürkleri yıllardır şükran edebiyatıyla ve üç kuruş daha fazla para alırız yaklaşımıyla bu günlere taşıdığını anlatan Akansoy, bardağın yargıya yapılmaya çalışılan bu son müdahale ile taştığını vurguladı.

Akansoy, “Tüm mesele bununla ilgilidir. Bizim derdimiz, insanımızın daha huzurlu, daha mutlu yaşayabilmesinin koşullarını yaratabilmek. Demokrasiye, insanlara, özgürlüklere sonuna kadar sahip çıkacak adımları atarken de diyaloğu hiçbir zaman eksik etmemek” dedi.

“Kıbrıslıtürkler öfkelendiklerinde çok güzel oluyorlar”

Diyalogdan kastının herkesle diyalog olduğunun altını çizen Akansoy, “Türkiye’ye ile de diyalog, AK Parti ile de diyalog” ifadelerini kullandı.

Alansoy, “Bir siyasetçiden ya da bir siyasi partiden, sürekli bir tepkisellik içerisinde bulunmasını beklemek doğru bir tavır değildir. Gerekli zamanda gerekli yerde biz tepkimizi koyarız ama ardından ne yaparız? Bunu bir şekilde yönetmeye çalışırız, taşları yerli yerine oturtmaya çalışırız” dedi.

Kıbrıslıtürklerin öfkelendiğinde çok güzel olduğuyla ilgili söylemlerin doğru olduğunu ve şu ara çok güzel bir Kıbrıslıtürk toplumu gördüğünü belirten Akansoy, “Herkes bir oldu ve bu ülkeye sahip çıkıyor” dedi.











Başa dön tuşu