KıbrısManşet

Münhal çıkmadan münhale çıktılar, yazılı değil sözlü sınav

Kalkınma Bankası, 2 kişinin alınacağı 1. Sınıf Banka Memuru münhaline kimseye haber vermeden çıktı. Tüzüğe aykırı olarak sadece sözlü yapılacak olan sınavda, iddiaya göre alınacak olanlar çoktan belirlendi

Münhal ilanı çıkmadan münhale çıktılar

Kalkınma Bankası, kendi tüzüğü ve kadro şemasına göre, banka dışından da kişilerin başvurabileceği bir kadro için ne resmi sitesinden, ne sosyal medya hesaplarından ne de gazetede ilana çıktı.

Bu akşam mesai saatine kadar başvuru hakkı verilen ve sınav tarihi belirtilmeyen ve yeterliliği olan herkesin başvurabileceği münhal ilanı, sadece ilgili bankanın şubesinin içine asıldı.

Kazanacak 2 kişi şimdiden belli

İddiaya göre münhal, daha önce sınava girip kaybetmiş olan banka çalışanı 2 kişinin alınması için formaliteden açıldı.

Hükümet partilerine yakın olduğu söylenen ve adları bizde saklı olan söz konusu 2 kişi, münhalde kazanmış olarak gösterileceği de iddialar arasında.

İlan çıkılmadığı gibi yazılı sınav da yapılmayacak

Gazetemize ulaşan güvenilir kaynakların verdiği bilgiye göre, mülakatın tek amacı bu söz konusu 2 kişiyi belirtilen yerlere yerleştirmek.

Ayrıca, bankanın yazılı-sözlü olarak değil, hem tüzüğe aykırı olarak hem de şaibelere sebep olabilecek şekilde, sadece sözlü sınav yapacak olması da ayrı bir tartışma konusu.

Hem dışarıdan kimsenin katılamayacağı şekilde bilinçli olarak ilan çıkılmaması hem de sınavın yazılı olarak yapılmayacak olması da, iddiaları güçlendiriyor.

Bengihan: Tek başına sözlü sınav şaibe yaratır, doğru değildir

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz, Kalkınma Bankası’nda örgütlü Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan da, sözlü mülakatın suiistimal edilmeye açık olduğunu, seçme, ölçme ve değerlendirmeye yeterli olmadığını vurguladı.

Bengihan, “Sadece sözlü sınav yapmak, kaybedenler açısından takdir yetkisinin neye göre kullanıldığı konusunda şüphe bırakan bir yöntemdir. Kaldı ki bu durum, kazanan açısından da sağlıklı değil. Doğru olan, herhangi bir şaibeye sebep vermemek ve yanlışlık ihtimalini ortadan kaldırmak için yazılı/sözlü sınavın birlikte yapılmasıdır. Biz de bugün, ilgili bankaya, sınavların yazılı/sözlü yapılması noktasında bir talep yazısı göndereceğiz” dedi.

Özel Haber











Başa dön tuşu