KıbrısManşet

Baybars: Ülkeyle değil, hükümetin kendi sorunlarıyla uğraşıyoruz

 Halkın Partisi (HP) Milletvekili Ayşegül Baybars, hükümetin demokratik teamülleri yok saydığını vurgulayarak, azınlık hükümetine sert tepki gösterdi

Baybars: 3 sorunla uzlaşıyoruz

Cumhuriyet Meclisi’nde konuşan vekil Baybars, azınlık hükümetin kurulduğu Aralık ayından bu yana 3 sorunla uğraşıldığına işaret etti.

Baybars bunları da “Mecliste nisap sorunu, kim bakan kim meclis başkanı olacağı sorunu ve kurultay ve iç hesaplaşmalar sorunu” olarak belirtti.

“Hükümet keyfi şekilde uzlaşıya yanaşmıyor”

Hükümetin keyfi bir şekilde uzlaşıya yanaşmadığını kaydeden Baybars, “Hükümet Cumhuriyet Meclisi’nde seçim tarihini belirleyeceğine, Sayın Başbakan hükümet adına çıkıp 27 kişiyiz, 21 kişi umurumuzda değil diyor” ifadelerini kullandı.

Demokrasiye saygı gösterilerek bir uzlaşı sağlanması gerektiğini dile getiren Baybars, “Azınlık hükümeti kurulduğu günden itibaren, yapıcı muhalefetle destek olacağımızı söylememize rağmen hükümet edenler bu anlayıştan yoksunlar” dedi. Baybars, hükümetin kurulduğu an kendi ömrünü biçtiğini hatırlattı.

“Hükümetin vizyonu yok”

Hükümetin, ekonomi, turizm ve çalışma yaşamında bir vizyonu olmadığının da altını çizen Baybars, “Daha fazla toplumun zamanında çalmaya gerek yok. Bir an evvel bu yılın içerisinde bir seçim olsun. Bu nedenle 29 Ağustos 2021 tarihini verdik” dedi.











Başa dön tuşu