KıbrısManşet

Amcaoğlu, 12. sınıf öğrencileriyle telefonda buluştu, kaygılarını dinledi

Gazetemize ulaşan bir grup 12. Sınıf lise öğrencisi, yüz yüze yapılacak olan sınavlarla ilgili kaygılarını ve taleplerini iletmek üzere Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun kendilerini kabul etmesini istedi, gazetemiz de ulaştığı Amcaoğlu ile gençleri buluşturdu

Amcaoğlu ve 12. sınıf öğrencileriyle telefonda konuştu

Amcaoğlu’nun cenazesi olması sebebiyle gençlerle telefonda görüşen Amcaoğlu, liseli gençlerin taleplerini dinledi ve onlara bazı sözler verdi.

Okullarını temsilen kurdukları whatsaap grubunda yaklaşık 70 kişi olan gençler Amacaoğlu’na, Covid-19 vakalarının bu kadar artmasına rağmen, okulların açılmasının ve yüz yüze sınav yapılmasının doğru olup olmadığını sordu.

Amcaoğlu: Bu kararı biz vermedik

Amcaoğlu, bu kararı kendisinin tek başına vermediğini, Sağlık Bakanlığı’nın okulların açılması konusunda görüş bildirdiğini söyledi.

Amcaoğlu, “Bizimde kararlarımız ona göre şekillendi. Biz sizlerin müdürlerine, öğretmenlerine sorarak böyle bir karar aldık. Bizler sizin sağlığınızı önemsiyoruz. Sizler için iyi olacak şeyleri yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Sizin psikolojinizi de düşünüyoruz, bilgili bir şekilde mezun olmanızı istiyoruz”

Gençlerin psikolojilerini düşündüklerini ve evlere kapanırlarsa daha da kötü sonuçlarla baş başa kalacaklarını öğrencilere ileten Amcaoğlu, evde oturup bilgisayar, tablet başında ders dinlemekten usandıkları için, derslere katılım azaldı diye duyumlar aldıkları için adım attıklarını anlattı.

Amcaoğlu öğrencilere, “Sizin bilgili bir şekilde mezun olabilmeniz için çabalıyoruz. Artık normalleşmeye geçmemiz gerekiyor ve bu hastalıkla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı

“Oyun konsolundan damar yolu açmayı mı öğreneceksiniz?”

Amcaoğlu öğrencilerin, “Bizim endişemiz sınav değil. Bizler herhangi bir bulaş durumunda YKS sınavı olsun, buradaki burs sınavları olsun onlara katılamamaktan veya karantinada geçireceğimiz minimum iki haftada doğru düzgün çalışamayacağımızdan korkuyoruz” sözlerine de cevap verdi.

Amcaoğlu, “Sizler üniversiteye gideceksiniz. Hemşire, doktor, mimar olacaksınız Ne yapacaksınız orada? Oyun konsolundan damar yolu açmayı mı öğreneceksiniz? Sizlere eğitim vermemiz gerekiyor” cevabını verdi.

“Ben sizin yanınızdayım”

Gençler Amcaoğlu’na kaygılarını iletirken, bir de şu soruyu sordu; “Peki herhangi bir bulaş durumunda, bizler üniversite sınavlarına katılamazsak bize yardımcı olacak mısınız? Bunun garantisini verebiliyor musunuz?”

“Sizler bizim evlatlarımızsınız” diyen Amcaoğlu gençlere, elbette yardımcı olacaklarını, öyle bir durumda hem bakan hem de bakanlık olarak ellerinden geleni yapacaklarının ve bunu telafi edeceklerinin garantisini verdi ve ‘Ben sizin yanınızdayım’ dedi.

“Benimde sizler gibi gencecik çocuklarım var”

Amcaoğlu, liseli gençlere şöyle seslendi;

“Benimde sizler gibi gencecik çocuklarım var. Onları riske atmıyorsam sizleri de riske atmam. Sizler bu sınava girmek zorundasınız, elinizde bir not olmak zorunda. Aşılarımız da geldi, öğretmenlerimize, servis şoförlerine, okul çalışanlarımıza aşılarını yapacağız. Ama aşılar olsa dahi bir bulaşma olacak, sizlerde biliyorsunuz. Ben sağlıkçı değilim ama okuyorum bilgilenmek için. Bunları ben değil sağlıkçılarımız söylüyor. Ben sizin yanınızda olacağım

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu