KıbrısManşetRöportajSiyaset

Bengihan’dan Kalkınma Bankası’nın ‘şaibeli’ münhaline tepki

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kalkınma Bankası‘nın çıktığı son münhalin altında siyasi sebepler olduğunu ve yapılacak alımların adil olmayacağını söyledi

Bengihan: Koltuklara kendi yandaşlarını oturtmak istiyorlar

Kalkınma Bankası’nın geçtiğimiz günlerde, 1. sınıf memur kadrosu için çıktığı ve kimseye duyurmadan sözlü olarak yapılacağını belirttiği, 2 kişilik münhalin yankıları sürüyor

Konuyu, Özgür Haber’de Pınar Barut‘a değerlendiren KTAMS Başkanı Bengihan, banka yönetim kurulunun attığı bu adımın altında siyasi sebepler olduğunun ve yapılacak alımların adil olmayacağının altını çizdi.

Bankanın bu hamleyi, koltuklara kendi yandaşlarını oturtmak için yaptığını belirten Bengihan, duruma çok sert sözlerle tepki gösterdi.

“Böyle bir kadroya birilerini sözlü sınavla atayamazsınız”

Bankanın kendi sınav tüzüğünde, derece terfilerinde veya sınıf değişikliklerinde, yazılı sözlü ve uygulamalı sınav yapılmasının öngörüldüğünü ifade eden Bengihan, çıkılan münhaldeki kadronun çok önemli olduğunu belirtti.

“Birinci sınıf banka memurluğu, Kalkınma Bankası için önemli bir kadrodur ve böyle bir kadroya birilerini sözlü sınavla atayamazsınız” diyen Bengihan, bunun sağlıklı, objektif bir ölçme ve değerlendirme olamayacağını vurguladı.

“Adalet ve hakkaniyet açısından güven vermiyor”

Bengihan, şaibeli münhal için tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Kaldı ki ondan daha da önemlisi; sizin adalet ve hakkaniyet açısından insanların kafasında soru işareti bırakmamanız gerekir ve bu durum gereken güven vermiyor.

Ayrıca aldığım duyumlara göre bankanın genel kurulu, siyasi bir makam olan ‘Genel Müdür Yardımcılığı‘na atama için vekalet verdi.

Başka bir duyuma göre 1.sınıf banka memurları dururken, 2. sınıf banka memurlarına şube müdürlüğü vekaleti verildi. Bu tamemen hukuk dışıdır, yapılan partizanlıktır”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu