KıbrısManşet

Korkmazhan: Kıbrıslı Türkler Cenevre’de temsil edilmeyecek!

Sol Hareket, Cenevre’de gerçekleşecek Kıbrıs zirvesinin 5+1 değil, 4+1 şeklinde gerçekleşeceğini belirterek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Kıbrıslı Türk toplumunun iradesini temsil etmediğini vurguladı

Korkmazhan: Tatar toplumun değil onu atayanların temsilcisidir

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, 27-29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de gerçekleşecek Kıbrıs zirvesinin 5+1 şeklinde değil, 4+1 şeklinde gerçekleşeceğini belirterek, Ersin Tatar’ın Kıbrıslı Türk toplumunun iradesini temsil etmediğini vurguladı.

“Ersin Tatar seçilmiş değil, atanmıştır” diyen Korkmazhan, “Tatar, Kıbrıslı Türk toplumunun seçilmiş lideri değil, onu müdahale ve usulsüzlüklerle, zorla dayatanların ve atayanların temsilcisidir” ifadelerini kullandı.

“Toplumsal irade federal çözümden yanadır”

Tatar’ın Kıbrıs sorununu bilmediğini ve müzakere süreci tarihinden bihaber olduğunu kaydeden Korkmazhan, “Kıbrıslı Türkler, Kıbrıs müzakere tarihinde ilk kez bu derece devre dışı bırakılmıştır. Cenevre’de gerçekleşecek zirve de ne yazık toplumumuz temsil edilmeyecek. Türkiye tarafı masaya Kıbrıslı Türkler adına da oturacak” dedi.

AKP hükümeti ve Ersin Tatar’ın iki ayrı egemen devlete dayalı çözüm söylemi ile Cenevre’ye gideceklerini kaydeden Korkmazhan, bu politika ile Kıbrıs sorununda ilerleme katetmenin mümkün olmadığını ve esas niyetin müzakere masasının daha kurulmadan devrilmesi olduğunu belirtti.

Korkmazhan, “Cenevre’ye çözüm için değil, çözüm süreci ve olası müzakere sürecinin berhava edilmesi için gidilmektedir. Esas niyet statükonun devamı ve ilhak politikasının gündeme getirilmesidir” dedi.

“Statükonun devamına ve ilhak politikasına asla izin vermeyeceğiz”

Korkmazhan, Kıbrıslı Türk toplumunun büyük çoğunluğunun Kıbrıs’ta federal temelde erken çözümden yana olduğunu vurgulayarak, statükonun devamı ve ilhak politikasına asla izin vermeyeceklerini, gaspedilen toplumsal iradenin geri alınması ve erken federal çözüm için var güçleri ile çalışmaya devam edeceklerini belirtti..

Korkmazhan, demokrasi, çözüm ve barıştan yana tüm güçleri ve halkı yarın gerçekleşecek eylemlere katılmaya ve tarihi inönü meydanında çözüm yanlısı iradesini bir kez daha ortaya koymaya çağırdı.











Başa dön tuşu