KıbrısManşet

Yerbilim Mühendisler Birliği’nden yürüyüşe destek

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Yerbilim Mühendisleri
Odası (YBMO), “İrade, demokrasi, çözüm ve barış talebi için İnönü Meydanı’nda buluşalım vurgusuyla Cumartesi günü düzenlenecek yürüyüşe destek belirtti

YBMO: Kıbrıslı Türklerin iradesi yok sayılmaya çalışılmakta

Oda tarafından yapılan açıklamada, odanın bilimin rehberliğine ve hukukun üstünlüğü ilkesine yürekten inanan Kıbrıslı Türk yerbilimcilerin örgütlendiği demokratik bir kitle örgütü olduğu belirtildi.
Son dönemlerde artan bir şekilde ve her alanda Kıbrıslı Türklerin iradesi sistematik bir şekilde yok sayılmaya çalışıldığının altının çizildiği açıklamada, “Özellikle kendi özgür irademizle yönetme mücadelesi verdiğimiz kurumlarımızın, bilim ve evrensel hukuk ilkelerinin ışığında aldığı kararların yurtdışı kaynaklı tehdit ve hakaretlerle karşı karşıya kalması artık bardağı taşıran son damla olmuştur” denildi.

“Gelecek, Birleşik bir Kıbrıs’tadır”

Böylesi bir anlayışın ne hukukun gelişmesine ne de toplumumun bilimsel temeller üzerinde demokrasisinin yükselmesine katkı sağlayacağının ifade edildiği açıklamada, yaşanılan coğrafyanın bugün için, belki de hiç olmadığı kadar barışa ihtiyacı olduğu vurgulandı.  “Kıbrıs Toplumu ve adamızın geleceği ise çözümde, barışta ve Birleşik bir Kıbrıs’tadır” vurgusunun yapıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Odamız kurulduğu ilk günden itibaren bu inançtan hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Bugünde yönetim kurulumuz bize bırakılan mirasa sahip çıkarak ayni kararlılığı tereddütsüz bir şekilde sergilemektedir. İrade, Demokrasi, Çözüm, Barış ve Refah içerisinde yaşayan bir toplum talebi için Yerbilim Mühendisleri Odası olarak, Bu Memleket Bizim Platformu tarafından 24 Nisan 2021 Cumartesi günü düzenlenecek etkinliğine destek veriyoruz. Üyelerimizi ve toplumumuzu pandemi kurallarına uyarak İnönü Meydanı’na katılmaya ve destek olmaya davet ediyoruz”










Başa dön tuşu