KıbrısManşet

‘Jet Krizi’nden sonra, ‘Bakanlık’taki tanıdık’ krizi

Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in, Türkiye’den adaya gelip, kelepçe takılmayan ve karantinaya tabi tutulmayan, ‘Bakanlıkta tanıdık vardı, halletik’ diyerek sosyal medyada paylaşım yapan 2 kişinin ortaya çıkması üzerine hedef gösterdiği, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Karadan sert tepki

Kara: Üstel’den şikayetçi olacağım

Jet Krizi ile hafızalara kazınan Üstel’, playın ortaya çıkmasının ardından bakanlık aracılığıyla açıklama yaparak, durumdan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara’yı sorumlu tutarak, hedef göstermişti.

Kara iddialar üzerine Kanal SİM’e konuştu ve Bakan Üstel’in kendisiyle herhangi bir temasa geçmediğini ve basına bu şekilde açıklama yapmasının doğru olmadığıını belirtti.

Kara, polise giderek ifade vereceğini ve şikayetçi olacağını söyledi.

“Haberim dahi yoktu”

Kara, Türkiye’den gelen ve tüm karantina uygulamalarını çiğneyerek, restoranda çekilmiş fotoğraflarını yayımlayan 2 kişiden birini tanıdığını, ancak adaya gelişleriyle ilgili bilgisi olmadığını kaydetti.

Ercan Havaalanı’nda görevli Sağlık Bakanlığı memurunun kendisini arayarak, Hakan Athan isimli biri tarafından isminin verildiğini anlatan Kara, bu şahsın da eskiden bürokrat olduğunu ve bu yüzden tanıştıklarını, ancak şu anda ne yaptığını dahi bilmediğini belirtti.

Kara, “KKTC’ye geleceğinden haberim dahi yoktu, sıhhiye memurunun aramasıyla haberdar oldum” dedi.

“Ülkeye nasıl girileceğine ben karar vermiyorum”

Kendisinin muhaceretle ilgili bir müsteşar olmadığının altını çizen Kara, ülkeye kimin nasıl gireceğine Sağlık Bakanlığı’nın karar verdiği vurguladı.

Bakan Ünal Üstel tarafından ‘hedef gösteriliğine’ dikkati çeken Kara, polise ifade vermeye gideceğini ve gerekirse şikayetçi olacağını da sözlerine ekledi.











Başa dön tuşu