KıbrısManşet

1 Milyon Euro değerindeki proje iptal edildi

Interpol tarafından aranan Erhan Arıklı’nın Ekonomi ve Enerji Bakanı olması sonrası Avrupa Komisyonu’nun hibe projelerini dondurmasıyla ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Arıklı’nın mevkisinden dolayı 1 Milyon Euro değerindeki projenin iptal edildiği belirlendi

Makamlara bildirildi

Arıklı’nın Interpol tarafından aranması nedeniyle Avrupa Komisyonu’nun 1 milyon Euro’luk bir projeyi iptal etti, bu kararı Kıbrıs’ın kuzeyindeki yetkili makamlara da iletildi.

Sözleşme, ürün güvenli ile ilgili yasal metinlerin uygulanmasını amaçlıyordu

 

Sözleşmenin amacı, ürün güvenliği ile ilgili yasal metinlerin uygulanmasını, özellikle de Avrupa Birliği (AB) müktesebatına uygun bir piyasa gözetim sisteminin kurulmasını destekliyor, tamamen ithalat öncesi izinlere dayanan bir sistemden piyasa gözetim planına dayalı piyasa gözetimine geçişi desteklemeyi de  amaçlıyor.

Proje,  ihtiyaç analiz belgesi hazırlanılmasını kapsıyordu

İşleyen bir piyasa gözetim sisteminin geliştirilmesi için bir ihtiyaç analizi belgesinin hazırlanmasını kapsayan projede,  Ayrıntılı bir idari çerçeve ve ilgili prosedürlerin hazırlanması da dahil olmak üzere tutarlı bir piyasa gözetim planının hazırlanmasını kapsıyordu. Projede ayrıca Gümrük ile (Ekonomi/Ticaret Bölümü) kapasite geliştirme ile piyasa gözetimi ve yürütülmesi ile ilgili olarak Kıbrıslıtürkler genelinde piyasa gözetimi faaliyetleri, açıkça tanımlanmış ve idari personel ihtiyacı dahil olmak üzere, koordinasyon, kontrol organları destekleyen, izleme, raporlama ve koordinasyonun sağlanması da bulunuyor.

Hedefler arasında bilinçlendirme stratejisi geliştirilmesi var

Projenin hedefleri arasında,  pazar gözetimi konusunda tüketicilere ve ekonomik operatörlere yönelik bir iletişim ve bilinçlendirme stratejisinin geliştirilmesi ve uygulanması da yer alıyor. Projede ayrıca ,” Bilgi Teknolojileri altyapısı ve piyasa gözetim sistemini desteklemek için özel ihtiyaçlar için bir tedarik sözleşmesinin belirlenmesi ve hazırlanması. Uygun kalite için mevcut ve gerekli tesislerin haritalanması (metroloji, standardizasyon, akreditasyon) yapılması hedefleniyordu” maddeleri de yer alıyor

Kathimerini  gazetesi, Arıklı’nın Interpol tarafından arandığı gerekçesiyle Avrupa Komisyonu’nun bazı altyapı çalışmalarının finansörlüğünü askıya alındığını duyurmuştu.











Başa dön tuşu