KıbrısManşet

Sol Hareket: Faşist politikalarınız asla başarıya ulaşamayacak

Sol Hareket, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yönelik çirkin ve düzeysiz açıklamalarını şiddetle protesto ettiklerini belirtti

Erönen: Kutuplaştırıcının kim olduğunu gözler önüne seriyorsunuz

Sol Hareket adına açıklama yapan Orhan Erönen, “Faşist ve fetihçi politikalarınız asla başarıya ulaşamayacaktır. Bu tarz söylemler, Kıbrıs ve Türkiye ilişkilerinde gerçek kutuplaştırıcının kim olduğunu daha da net gözler önüne seriyor” dedi.

“Hüsrana uğrayacaklar”

Bahçeli ve Bahçeli gibilerinin esas niyetinin Kıbrıs’ın kuzeyini ilhak etmek vetükenmiş rejimlerinin ömrünü uzatmak olduğuna dikkati çeken Erönen, “saldırı ve tehdit ile bunu başaracağını sananlar hüsrana uğrayacaktır” dedi.

“Nefret ve hınç içerisinde farklı düşüncelere saldırmayı marifet sayıyorlar”

İslamofaşist bir yapıya ancak koltuk değnekliği yapan bir partinin başkanı olmaktan başka sıfatı kalmayan
Bahçeli’nin seviyesizliğinin ve üslubunun utanılacak bir boyutta olduğunu, nefret ve hınç içerisinde farklı görüş ve düşüncelere saldırmayı marifet saydığını kaydeden Erönen, Bahçeli’nin çağdışı kalmış faşist bir kişi ve Türkiye açısından utanç olduğunu vurguladı.

“Size artık biat etmeyeceğiz”

Türkiye’yi ekonomik ve siyasi iflasa mahkûm eden, Türkiye halklarını açlık ve sefalet ile yüz yüze bırakan Bahçeli ve temsil ettiği faşist zihniyetin Kıbrıslı Türkleri aşağılamayı ve akıl vermeyi kendilerine görev edindiklerini ifade eden Erönen, “Bahçeli ve her kim isterse olsun, Kıbrıslı Türklerin iradesine, bu iradenin temsilcilerine ve demokratik, çağdaş, laik, özgürlükçü ve barışçıl yaşam biçimine saygı göstermek zorundadırlar” dedi.
 “Size asla biat etmeyeceğiz” diyen Orhan Erönen, Birleşik Federal Kıbrıs için kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.










Başa dön tuşu