KıbrısManşet

MİK, Arıklı’nın yeni yakıt ihalesini de iptal etti!

Merkezi İhale Komisyonu (MİK), Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın, önceki ihaleyi iptal ederek yeniden çıktığı yakıt ihalesinin iptal edildiğini duyurdu

Yeni ihale de iptal edildi, Arıklı’nın ekibi Türkiye’ye gitti

Bakan Arıklı, göreve ilk geldiği anda kendi bakanlığı bünyesinde bulunan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) yakıt ihalesini ‘vurgun yapılacak’ gerekçesiyle iptal etmişti.

Arıklı, kurumun yakıtsız ve dolayısıyla da ülkenin elektriksiz kalma riskinin oluşması üzerine de acil olarak yeni bir yakıt ihalesine çıkılması talimatını vermişti.

Sahte belge sunmuştu

Çıkılan yeni ihaleye teklif veren 2 firmadan birinin sunduğu dosyada, gemi ve yakıt şirketleriyle ile ilgili sunduğu sözleşme ve belgelerin sahte olduğu ortaya çıkmış ve Arıklı bu konuda sessiz kalmayı tercih etmişti.

İlgili firmanın ihaleye, keşif bedelinin çok altında olan 14 $’lık bir teklif vermesinin, ‘Daha ucuz teklif veren var’ imajı yaratılmak için Bakan Arıklı’nın eliyle yapılan bir hamle olduğu iddia edilmiş, Arıklı bu konuda da suskunluğunu korumuştu.

TPIC’den doğrudan alım yapılacak

Merkezi İhale Komisyonu, yeni yakıt ihalesinin de dün iptal edildiğini duyurdu. Ancak Mik, pazarlık usulü yeni bir ihale çıkılması yönünde karar ürettti.

Özgür Gazete‘nin elde ettiği bilgilere göre, bu karara rağmen Arıklı ve ekibi, Türkiye Petrolleri‘nden (TPIC) doğrudan alım yapılması adına sözleşme imzalamak üzere Türkiye’ye gitti.











Başa dön tuşu