KıbrısManşet

Böyle komşu düşman başına: Alsancak’ta akıllara durgunluk veren olay!

Alsancak‘ta bir vatandaş, denetimlerin yapılmadığı haftasonunu da fırsat bilerek, yasa dışı şekilde komşusunun evinin önüne yeşil perde çekti ve vatandaşı resmen hapsetti, Belediye Başkanı Fırat Ataser, tüm yasal hakların kullanılacağını söyledi

Özkan: Kendi evimizde hapsedildik

Gazetemize ulaşan Alsacak sakini Ali Özkan, komlusu tarafından evinin doğu ve güneye bakan 2 cephesine de yeşil perdeler çekildiğini anlattı.

Yasadışı olarak yapılan perdeleme işleminden dolayı, artık ne denizi ne de çevreyi görebildiklerini belirten Özkan, kendi evlerinde resmen hapis hayatı yaşadıklarını söyledi.

Ataser: Tüm yasal haklarımızı kullanacağız

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, haftasonları mesai dışında yapılan kaçak yapılardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını anlattı.

Ataser, bu konuda iyi niyetlerinin su istimal edildiğini ve belediyenin tüm yasal haklarını kullanarak, buna müsade etmeyecelerini belirtti.

“Yasa dışılık ve suistimal var, yetki bize verilmeli”

Yasal olmayan bu tip yapılarla ilgili, uygulamada da sıkıntılar olduğunu ifade eden Ataser, “Önce Kaymakamlık’a haber vermek gerekiyor. Kaymakamlık’ın uyarısı, sonra belediye derken süreç uzuyor ve çözüm üretilmiyor” dedi.

Belediyenin direk yetkisi olmamasından dolayı, bu tip yapıları yapanların yanına kar kaldığını söyleyen Ataser, “Bu doğru bir yol değil. Sadece süreç uzuyor ve yapanın yanına kar kalıyor. Yetkinin direk biz de olması lazım. Daha prtaik ve hızlı ve adil bir sonuca ulaşabilmemiz için, yetkinin direk bizde olması lazım” dedi.

Ataser, bu gini durumlara artık yasalar çerçevesinde en sert tepkiyi vereceklerini de sözlerine ekledi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu