KıbrısSürmanşet

Pusula Projesi’nin yeni öneri çağrısı #Live2EatCyprus Challenge başlıyor

PUSULA PROJESİ BİLGİLENDİRME:

Pusula Projesi, dijital araçlar kullanarak bireylerin seslerini güçlendirmeyi ve Kıbrıs’ta yaşayan herkesin hayatını iyileştirmeye yönelik katılımcı çözümler geliştirilmesini hedeflemektedir

Pusula, ada genelinde ilk öneri çağrısını Şubat – Mayıs 2020 arasında gerçekleştirerek, Kıbrıs’ta yaşayan herkesi günlük yaşamı büyük ölçekte iyileştirebilecek öneriler paylaşmaya davet etti.

Paylaşılan 56 önerinin birçoğu “Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür” ilkesine dayalı çevresel sürdürülebilirlik için çözümler sundu.

Çevresel sürdürülebilirliğe daha çok ivme kazandırmak için, Pusula Projesi ikinci öneri çağrısı olan #Live2EatCyprus Challenge’ın 3 Mayıs tarihinde başlayacağını duyurdu.

#Live2EatCyprus Challenge, gıda israfının azaltılması ile çevresel kaynakların korunmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Avrupa Parlamentosu Araştırma Servisi, 2016 yılında kişi başı israf edilen gıda miktarı 300 kg üzerinde olan Kıbrıs’ın, Avrupa’da en yüksek gıda atık miktarına sahip üçüncü ülke olduğunu tespit etmiştir.

Pusula Projesi, öğünlerimizi planlayarak, mutfak alışverişini bilinçli şekilde yaparak, yiyecekleri uygun yöntemlerle muhafaza ederek ve artan yemekleri değerlendirerek gıda israfının azaltılabileceğini düşünmektedir. Doğru alışkanlıklar kazanarak, para tasarrufu yapabilir, çevreyi koruyabilir ve yemek için yaşamaya devam edebiliriz (#Live2EatCyprus)!

3 – 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan #Live2EatCyprus Challenge, Kıbrıs’ta yaşayan herkesi evde gıda israfına neden olan alışkanlıkları değiştirmeye yönelik faydalı bilgi ve ipuçlarını paylaşmaya davet ediyor.

#Live2EatCyprus Challenge nasıl olacak?

• 3 – 30 Mayıs tarihleri arasında, Pusula sosyal medya hesapları aracılığıyla her Pazartesi yeni bir Challenge duyurulacak.

• Duyurulan her Challenge için sizleri, en iyi fikrinizi metin, fotoğraf veya video olarak Facebook veya Instagram hesaplarınızda paylaşmaya davet edeceğiz. #Live2EatCyprus etiketini kullanmayı ve @PusulaCyprus hesabını etiketlemeyi unutmayın. Yaratıcı ve eğlenceli gönderilerinizi bekliyoruz!

• Her Challenge sonrasında gönderileriniz aracılığıyla katılacağınız çekilişle belirlenen şanslı bir kazanan Amazon sitesinden 200 Euro’luk hediye çeki kazanma şansı yakalayacak
Paylaşılan gönderiler arasında en fazla beğeni alan ilk 10 gönderi kullanılarak sosyal medya içeriği oluşturulacak ve gıda israfının azaltılması konusunda ada genelinde farkındalığın artırılması hedeflenecek.

Daha fazla bilgi için, Facebook: www.facebook.com/PusulaCyprus ve Instagram: @pusulacyprus hesaplarını takip edebilirsiniz.

Pusula Projesi Hakkında:

Pusula Projesi, Avrupa Birliği’nin 389/2006 sayılı ve 27 Şubat 2006 tarihli Konsey Tüzüğü (AK) kapsamındaki Kıbrıs Türk toplumuna yönelik mali yardım aracılığıyla finanse edilen Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınma için Ekonomik Analiz Programı’nın bir parçasıdır.

CONSUL yazılımı ile işbirliği kapsamında Kıbrıs’a uyarlanmış olan Pusula, Dünya Bankası’na bağlı Akıl, Davranış ve Kalkınma Birimi (eMBeD) ve Sürdürülebilir Barış ve Demokratik Kalkınma Merkezi (SeeD) işbirliği tarafından yürütülmektedir.

Kaynakça:
European Parliament Research Centre. (2016). Tackling food waste: The EU’s contribution to a global issue. https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2016/593563/EPRS_BRI(2016)593563_EN.pdf











Başa dön tuşu