KıbrısManşet

Li-Koop üye inisiyatifi, kooperatif önünde üyelerine bildiri dağıttı

Lefkoşa İktisat Kooperatifi (Li-Koop) üye inisiyatifi, kooperatifin 1,5 yıldan bu yana olağan dışı koşullarda yönetildiği gerekçesiyle, bugün kooperatif önünde üyelerine bildiri dağıttı

“Pandemi bahane edilerek, Li-Koop üyelerinin demokratik çağrılarına kulak tıkanmıştır”

Li-Koop’un yönetimine el koyan Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin, banka yönetimini elden çıkarmamak ve Li-Koop’u üyelere devretmek için ne mümkünse yaptığının savunulduğu bildiride, üyelerin demokratik çağrılarına da kulak tıkanıldığı belirtildi.

Dağıtan bildiri şu şekilde:

“Sevgili Li-Koop üyeleri

Kooperatifimiz Li-Koop, bir buçuk yıldan beri, olağan dışı koşullarda yönetilmektedir.

11 Kasım 2019 tarihinde Li-Koop’un yönetimine el koyan Kooperatif Şirketler Mukayyitliği, banka yönetimini elden çıkarmamak ve Li-Koop’u üyelere devretmek için ne mümkünse yapmaktadır.

Doğru tavır, müfettişler tarafından hazırlanan teftiş raporlarının, yasaya uygun olarak bir an önce üyelerin bilgisine sunulması ve yapılacak seçimlerle Li-Koop yönetiminin kooperatif üyelerine devredilmesidir.

Mukayyit Dana’nın, ısrarla ve inatla bu yasal süreci yerine getirmemesi iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Yasal gerekleri yerine getirmeyen Dana, pandemi koşullarını bahane ederek Li-Koop üyelerinin demokratik çağrılarına da kulak tıkamaktadır.

Li-Koop üyeleri ne zaman ‘demokratik bir seçim’ talebinde bulunsa, mukayyit Dana, kanal kanal gezerek hem Li-Koop’u hem de seçim isteyen üyeleri ağır suçlamalar ve karalamalarla zan ve töhmet altında bırakmaya ve yıldırmaya çalışmaktadır.

Mukayyit Dana’nın, özellikle, başka bazı kooperatiflerde meydana geldiği iddia edilen yolsuzluk olaylarını anlatırken, Li-Koop’un adını da o olaylarla birlikte anması, Li-Koop yönetimine yolsuzluk nedeniyle el konulduğu intibaını yaratan büyük bir hata ve suçtur.

Üyeler huzursuz, çalışanlar huzursuzdur.

Bir kez daha, Mukayyit Dana’yı, Li-Koop’a zarar veren davranışlarını sonlandırmaya, TV ekranlarından Li-Koop’un itibarını zedeleyecek ve güven duygusunu yaralayacak nitelikte konuşmalar yapmaktan vazgeçmeye, bir an önce genel kurulu çağırarak, teftiş raporlarını üyelerin bilgisine sunmaya ve demokratik bir seçimle kooperatifin yönetimini üyelere teslim etmeye çağırıyoruz. 

Kooperatifler üyelerindir ve yönetme hakkı da üyelere aittir.
Mukayyitliğin asli görevi yönetmek değil, denetlemektir.

Mukayyitlik bir an önce asli görevine dönmeli, Li-Koop’un yönetimi sahiplerine iade edilmelidir.”











Başa dön tuşu