KıbrısManşet

Elektriğe okkalı zam geliyor!

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) zararına satış yaptığını belirterek, Mayıs ayı itibarıyle elektriğe yüzde 15 civarı zam yapacaklarını açıkladı

Arıklı: Elektriğe bir zam yapılması kaçınılmaz

TV 2020’de Çiğdem Aydın‘ın sorularını yanıtlayan Arıklı, elektriğin şu andaki maliyetinin 119 kuruş olduğunu ancak 97 kuruşa satıldığını söyledi.

Arıklı, 2 yıldır zam yapılmadığını belirterek, “Artık böyle devam edemeyiz. Nizamname gereği kurumu zarara uğratamayız. Elektriğe bir zam yapılması kaçınılmaz” dedi.

“Vatandaşa büyük bir sıkıntı yaratacak maalesef”

Yapılacak zammın yüzde 10-15 civarı olacağını ifade eden Arıklı, kurum yönetiminin aslında bu zammı daha önce talep ettiğini ama Bakanlar kurulu’nda bunu ertelediklerini hatırlattı

Arıklı, “Erteledik ama Sayıştay bize böyle bir hakkımız olmadığını söyledi. Yani zam kaçınılmaz. Oranını ise nizamname gereği kurum belirleyecek. Bu durum da vatandaşa büyük bir sıkıntı yaratacak maalesef” dedi.

Pandemi koşullarında hayatta kalma mücadelesi veren ve devletten de destek göremeyen, özellikle özek sektör çalışanları ve esnafın, zam karşısında belinin daha da büküleceği görünen bir gerçek.











Başa dön tuşu