KıbrısManşet

Hükümetten samimiyetsiz 1 Mayıs mesajları

Pandemi nedeniyle daralan ülke ekonomisiyle ilgili en ufak bir adım atmayan ve sektörleri rahatlatmayan hükümet kanadının, 1 Mayıs mesajlarında işçilere dayanışma çağrısı yapması şaşkınlıkla karşılandı

Bakanlar taradınfan gün içinde yapılan açıklamaların tamamı şöyle:

Saner: İşçi ve çalışanları daha güzel günlere taşımak baişlıca görevimizdir

 

Başbakan Ersan Saner, 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, işçiler, çalışanlar ve emekçilerin ülke ekonomilerinin vazgeçilmez unsurları olduğunu kaydederek, emeğin sermayesiz, sermayenin ise emeksiz anlam ifade etmediğini ve emek olmadan üretimden bahsedilemeyeceğini belirtti.

Saner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olarak, işçi ve çalışanları daha güzel günlere taşımanın başlıca görevleri olduğunu vurguladı.

Oğuz: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, 1 Mayıs İşçi Bayramı, Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Oğuz mesajında, “sermayesi emek ve alın teri olan, ülkemizin büyümesinde ve ilerlemesinde önemli rol oynayan tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

Çağman: 1 Mayıs’ta açık olacak olan iş yerleri ek mesai  ödemekle yükümlüdür

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, tüm işçi ve emekçilerin, dünyada birliğin, dayanışmanın, mücadelenin ve alın terinin bir sembolü olarak kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Çağman, 1 Mayıs günü açık olacak olan iş yerlerinin, çalışanlarına ek mesailerini ödemekle yükümlü olacağını ve yükümlülüğünü yerine getirmeyen işletmelere yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

Çavuşoğlu: Üreticilerin her bir alın terinin çok değerli

 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yayımladığı mesajda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün emeğe verilen değerin bir ifadesi olduğunu, emekçilerin özverili çalışmalarının, ülkenin içinden geçmekte olduğu sıkıntılı dönemde üretimin devamı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Üreticilerin her bir alın terinin çok değerli olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “Bu değerli emek için elimizden gelen tüm desteği vermek adına gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Evren: İşçilere destek olmaya devam edeceğiz

 

İçişleri Bakanı Kutlu Evren,1 Mayıs mesajında, pandemi nedeniyle ekonomik etkilerin en ağır olduğu bir dönemden geçildiğini, pandeminin işçileri olumsuz yönde etkilediğini belirterek, özel sektörde yaşanan sıkıntıların aşılması, çalışanların işlerini kaybetmemesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi gibi konularda işçilere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Pandemi sürecinde kamunun işleyişini sağlayan çalışanlar ve özel sektör emekçileri için daha iyi çalışma koşulları yaratmak için çalıştıklarını ifade eden Evren, “Dili, dini ve ırkı ne olursa olsun ayrım yapmadan tüm işçilerimizin daha iyi koşullara kavuşması için ortak akılla çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz” dedi.

Sennaroğlu: İşçi ve emekçilerin refahı ve mutluluğu her daim en önemli olmalı

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, 1 Mayıs mesajında, özellikle pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik zorlukların halkın her kesimine zor zamanlar yaşattığını belirten Sennaroğlu, bugünlerin en kısa sürede geride kalmasını temenni etti. 

Sennaroğlu, emeğiyle geçinen, ailesini alın teriyle geçindiren ve fedakarca çalışarak ülkeyi ayakta tutan işçi ve emekçilerin refahı ve mutluluğunun her daim en önemli gündem maddesi olması gerektiğini kaydetti.

Sennaroğlu, çalışkan, dürüst ve alın teriyle geçinen tüm çalışanların bayramını kutladı.











Başa dön tuşu