KıbrısManşet

Canaltay: Bu yıl gündemimiz karayolları

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Canaltay, İskele Belediye sınırları dahilinde bulunan köylerin muhtarlarıyla bir araya gelerek yol projeleri hakkında bilgi verdi ve muhtarların sorularını yanıtladı

Bakan Canaltay, karayolları altyapısını iyileştirmek için yapılacak olan yatırımların, tüm ilçelerde eş zamanlı olarak başlayacağını, söz konusu yatırımların, tarihi ve doğal zenginlikleri nedeniyle ülkenin en önemli turizm çekim merkezi olan İskele bölgesinin kalkınmasına önemli katkıda bulunacağını ifade etti.

“İskele yatırımlarda önemli bir rol oynayacak”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, Şubat 2021’de imzalanan Karayolları Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü çerçevesinde yenilenecek olan 322km’lik kırsal kesim yolu bulunduğunu, İskele bölgesinin de bu yatırımlardan önemli bir pay alacağını söyledi

Canaltay: Bu yıl gündemimiz karayolları

“Göreve gelir gelmez tüm ilçelerdeki sorunlar ile ilgili çalışma başlattık. Bu yıl gündemimiz karayolları. Karayolları Dairesi kırsal kesim yollarının yenilenmesi ile ilgili projeler hazırlıyor. Onlara buradan çok teşekkür ediyorum” diyen Canaltay, “İskele bölgesinin ‘ikinci sınıf bölge’ olduğu ile ilgili bazı söylemler var ama bizim için öyle bir şey söz konusu değildir. İskeleyi hiç bir zaman ikinci sınıf görmedik. İskele sadece KKTC’nin değil, tüm Kıbrıs adasının en güzide yeridir” şeklinde konuştu.

Canaltay daha sonra bölgede yenilenecek yollar ile ilgili bilgi verdi ve bölge muhtarlarından gelen soruları yanıtladı.

Diğer yandan, İskele Belediyesi’ne yaptığı ziyaret kapsamında, Boğaziçi’ne giden Canaltay, burada vatandaşlarla sohbet ederek karayollarıyla ilgili taleplerini dinledi. İskele’de kurulan pazarı da dolaşarak alışveriş yapan Canaltay, satıcılarla bir sure sohbet etti. Canaltay, İskele Posta Şubesini de ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 











Başa dön tuşu