KıbrısManşet

Arıklı: 2 jeneratör geliyor, yakında gazla elektrik üreteceğiz

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye‘den 50 Megavatlık gazla da çalışabilen 2 jeneratör geleceğini ve yakında gazla elektrik üretimine geçileceğini söyleyerek, ‘Ankara’da ne istediysek aldık’ dedi

Arıklı: Ankara’da ne istediysek aldık

Arıklı, geçtiğimiz günlerde yaptığı Ankara ziyareti ve TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Arıklı, büyük bir gurur vesilesi olarak, “Ankara’da ne istediysek aldık” dedi.

“2 jeneratör geliyor, yakında gazla elektrik üreteceğiz”

Arıklı açıklmasının devamında şunları söyledi;

Ticaret Bakanı ile iki ülke arasındaKİ Ekonomik Entegrasyonu konuştukları ve 3 Haziran’da Lefkoşa’da 2 ülke arasında Ortak Konsey toplanacağını söyleyen Arıklı, yıllar önce imzalanan Kıyı Ticaret Anlaşması’nı güncelleyeceklerini belirtti

“Önemli kararlar alacağız. Enerji Bakanı ile önemli bir protokol imzaladık. 50 Megavatlık gazla da çalışabilen 2 jeneratör geliyor” diyen Arıklı, yakın bir zamanda gazla üretime geçileceğini iddia etti.

Elektiriğe zam yapmamak için bütün yolları denediklerini, Kıb-tek’in yıllardan beri pahalı ve gereksiz mal alımları ile adeta soyulduğunu ifade eden Arıklı, “3 kuruşluk malı adrese teslim ihalelerle 20 kuruşa satmışlar. Bedelini de yüksek faturalarla bu halka ödetmişler” dedi.

Arıklı: Elektiriğe zam yapmamak için bütün yolları deniyoruz

Arıklı, kendilerinin vurguna dur dediklerini söyleyerek şunları kaydetti:

“Mesela 38.8 $’a ihale edilen Akaryakıt taşıma ihalesini, 28$’ın altına, 128 Avroya ihale edilen elektronik sayaç ihalesini 65-70 avronun altına indirmeye çalışıyoruz. Bu gibi tasarrufları yaparsak elektiriğe zam yapmaya gerek kalmayacak”











Başa dön tuşu