KıbrısManşet

Tatar: Küstah Anastasiadis, Kıbrıs Türk halkına ‘vatandaşlarım’ diye seslendi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in Paskalya mesajında sarf ettiği ‘Türk uyuşmazlığına bir kez daha şahit olduk’ sözlerine yanıt verdi

Tatar: Kıbrıs Türk halkına ‘vatandaşlarım’ diye seslendi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Anastasiadis’in, çoğunluğu Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı da olan Kıbrıs Türk halkına ‘vatandaşlarım’ diyerek seslenen Anastasiadis’in, çağdışı ve hakimiyetçi zihniyetini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

Tatar, ” ‘Vatandaşlarımız’ diyerek halkımıza hakaret etme küstahlığını gösterdi. Dünya ve Anastasiadis şunu bilmelidir ki Kıbrıs Türk halkı, Rum tarafının azınlığı ve vatandaşları değil, özgür ve egemen KKTC’nin vatandaşlarıdır” dedi.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar’ın açıklaması şöyle:

“Cenevre’de 27-29 Nisan tarihlerinde gerçekleşen gayrı resmi 5+BM toplantısında sunduğumuz eşit egemen iki devletin işbirliğine dayalı çözüm önerimiz büyük yankı yaratırken, Rum tarafı yalana ve iftiraya dayalı kara bir propaganda yürüterek, dünya kamuoyunu aldatmaya çalışıyor.

Bunun son örneğini de katliamdan sabıkalı Rum yönetiminin başkanı Anastasiadis’in yayımladığı paskalya mesajında gördük. Anastasiadis’in dini bir mesajda bile öfke ve kin kusması da değerlendirilmesi gereken bir diğer konudur.

Anastasiadis, söz konusu mesajında Kıbrıs Türk halkına ‘vatandaşlarım’ diyerek seslenirken, çağdışı ve hakimiyetçi zihniyetini bir kez daha gözler önüne sermiş ve ‘vatandaşlarımız’ diyerek halkımıza hakaret etme küstahlığını göstermiştir”











Başa dön tuşu