KıbrısManşet

Kıbrıslı Türklerin nerenin vatandaşı olduğu tartışmasına Ataoğlu da katıldı

Azınlık Hükümeti ortağı Demokrat Parti‘nin (DP) Genel Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Rum lider Nikos Anastasiadis’in, köhnemiş ve diplomasiden uzak bir dil kullandığını söyledi

Ataoğlu: Anastasiadis’in ancak işgal ettiği makamını koruyabilir!

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ersan Saner’den sonra, Anastasiadis’in Paskalya mesajındaki ifadelerine bir tepki de Ataoğlu’ndan geldi.

Anastasiadis’in yortu mesajındaki ifadeleri ile Kıbrıs Türklerine olan bakış açısını gözler önüne serdiğini söyleyen Ataoğlu, “Muhafazakar, Hristiyan bir partinin başkanı olan Anastasiadis’in, Cenevre’de ortaya koymuş olduğumuz egemen eşitliğe dayalı iki devletli çözüm modeli ile ilgili olarak yaptığı değerlendirme ve kullandığı üslup, tam da kendisini ve kendisini destekleyen düşüncenin yansımasıdır” dedi.

“Anastasiadis’in siyaseti diplomasi dilinden uzak “

Anastasiadis’in, diplomasiden uzak, köhnemiş, ENOSİS zihniyetini besleyen, uzlaşmaz olduğunu söyleyen Ataoğlu, bütün bu karakterlerin yanında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarını, kendileri tarafından işgal yoluyla ellerine geçirdikleri yönetimin bir azınlığı olarak görüyor oluşunun da en net ifadesi olduğunu öne sürdü.

Ataoğlu, Anastasiadis’i diplomasi diline davet ederek, “Kötü söz sahibine aittir atasözünü Anastasiadis’e hatırlatmak isterim. Hitap ettiği toplum, 1983 yılında kurulan bir Cumhuriyetin vatandaşlarıdır. Bu Cumhuriyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir” dedi.

Ataoğlu şöyle devam etti:

“Kurumları ile demokratik, laik ve hukukun üstünlüğü ilkesi ile donatılmış, insan haklarına saygılı, çağdaş bir devlettir.

Rum toplumu lideri bu gerçeğin idraki içerisinde olsa da, işgal ettiği makamı elinde bulundurmak adına, böylesi çağ dışı siyaset ile ancak kendi gibi düşünen zihniyeti etkileyebileceğini bilmesi gerekmektedir”











Başa dön tuşu