KıbrısManşet

Korkmazhan: Keyfi ve siyasi tutumla kongremize izin vermediler

Sol Hareket 1. Olağan Kongre çalışmalarını, Sağlık Bakanlığı’nın keyfi ve siyasi tutumu nedeniyle hedeflendiği şekilde ilerleyemediğini açıkladı

Korkmazhan: Sağlık Bakanlığı’na siyah çelenk bırakacağız

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan kurucu üye Abdullah Korkmazhan, açık alanda ve PCR testleri yapılmış 100 kişi ile, maske ve mesafe kurallarına uygun yapılacak olan kongrelerinin, bakanlığın siyasi tutumu nedeniyle engellendiğini söyledi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

1. Olağan Kongre çalışmalarımız ne yazık Sağlık Bakanlığı’nın keyfi ve siyasi tutumu nedeniyle hedeflediğimiz şekilde ilerleyememektedir.

1. Olağan kongremizi 29 Mayıs 2021 Cumartesi saat 10:00-13:00 saatleri arasında Lefkoşa Gençlik Merkezi’nde açık alanda, 100 kişi sınırlaması ile ve gerekli tüm sağlık önlemlerini, (pcr test, maske, mesafe, vs) alarak gerçekleştireceğimizi Sağlık Bakanlığı’na yazılı bir şekilde belirterek, gerekli iznin verilmesini talep ettik.

Sağlık Bakanlığı ilgili izin talebimizi reddetmiş, konunun yeniden değerlendirilmesi yönündeki ikinci başvurumuza ve randevu taleplerimize ise yanıt dahi vermemiştir.

Kapalı salonlarda binlerce kişi ile ağız ağıza parti kurultayları yapılmasına izin veren, yüzlerce insanın kapalı salonda dizi galası düzenlemesine izin veren, ülkeye karantinasız kumarcı girmesine izin veren, aşı ve ev karantinası gibi önemli konularda torpil mekanizmasını hoyratça uygulayan, adı Jet skandalı yolsuzluğuna karışmış Sağlık Bakanlığı’nın, söz konusu Sol Hareket kongresi olunca, üstelik tüm üyelerimize önceden pcr testi yaptırıp, açık alanda, 100 kişi sınırlaması ile gerçekleştireceğimiz kongremize izin vermemesi kabul edilemezdir.

05.05.21 Çarşamba (yarın) sabah saat 10:00’da Sağlık Bakanlığı’na siyah çelenk bırakarak bu durumu protesto edeceğimizi tüm kamuoyu ve basına duyururuz.











Başa dön tuşu