KıbrısManşet

24 sendika eylem ve grev kartını masaya koydu

Kamuda örgütlü 24 sendika, hükümetin İş Yasası‘nda yapmak istediği değişikliğin, Anayasaya ve ILO sözleşmelerine aykırı olduğunu belirterek, eylem ve grev kartını masaya koydu

Serdaroğlu: Tasarı geri çekilsin

24 sendika adına açıklama yapan Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, İş Yasası’nın 30. maddesinde yapılmak istenen değişikliğin, yasadışı, Anayasaya ve ILO sözleşmelerine aykırı olduğunu söyledi ve tasarının geri çekilmesini istedi.

Serdaroğlu yaptığı açıklamada tasarının, Toplu İş Sözleşmesi‘ndeki çalışan haklarını ortadan kaldırmayı hedeflediğini savundu.

“Eylem ve grev dahil, yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız”

Serdaroğlu, ‘Tasarının geri çekilmemesi halinde, sendikalar olarak tasarı Meclis Genel Kurulu’na geldiği gün, her türlü eylem ve grev dahil, yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Çalışma hayatını derinden etkileyecek böyle bir yasa tasarısını, hiçbir sendikayla istişare dahi etmeden meclise getiren, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı şiddetle kınadıklarını belirten Serdaroğlu, daha önce de gündeme gelen bu tasarının, o dönemde de toplumu yoksullaştırdığı ve örgütlü yapıyı ortadan kaldırdığı gerçeğinden yola çıkılarak meclise dahi gönderilmediğini hatırlattı.

Destek veren 24 sendika;

“Hür-İş Federasyonuna bağlı KAMU-İŞ, BAY-SEN, DAÜ PER-SEN, MEMUR-SEN,  BÜRO-İŞ, BASS, BEL-SEN, DİN- GÖR-SEN; Dev-İş’e bağlı EMEK-İŞ, DEVRİMCİ GENEL-İŞ, PETROL-İŞ; “Türk-Sen’e bağlı EL-SEN, KES, TES VE GIDA-SEN; KTAMS, KAMU-SEN, KOOP-SEN, DAÜ-SEN, BES, BASIN-SEN, DAÜ BİR-SEN,  ÇAĞ-SEN”











Başa dön tuşu