KıbrısManşet

Tatar: Önerilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinde de memnuniyet yarattı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük ve beraberindekileri kabul ederek görüştü

“Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinde de memnuniyet yarattı”

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni inşa edilmekte olan havaalanına Hükümetin de onayıyla Dr. Fazıl Küçük’ün isminin verilmesinin değerlendirilebileceğini, bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla istişarelerde bulunduğunu ve bu durumun Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinde de memnuniyet yarattığını belirtti.

Tatar, Şehit Pilot Yüzbaşı Ercan’ın isminin de Geçitkale Havalimanı’na verilmesinin düşünüldüğünü kaydetti.

Kabulde gerçekleştirdiği konuşmada, Cenevre’de yapılan 5+BM formatındaki gayri resmi görüşmede Türk tarafının tarihi bir adım attığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, federasyon tezinin Kıbrıslı Türkler açısından barındırdığı tehlikelerin altını çizdi.

“Cenevre’de oyun bozulmuştur”

 

AB içerisinde tek egemenliği bulunan bir federal yapının, Kıbrıs Türklerinin Rum tarafının hâkimiyeti altına girmesi anlamı taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Rum tarafının anladığı bizim anladığımız tarzda bir federasyon değildir. Cenevre’de oyun bozulmuştur” dedi.

“Anastasiadis’in söyleminde sinsi bir mesaj bulunuyor”

Rum liderin, Kıbrıslı Türkleri “Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı” olarak tanımladığı konuşmayı da eleştiren Cumhurbaşkanı Tatar, Anastasiadis’in bu söyleminde sinsi bir mesaj bulunduğunu ve bu söylemin yakışıksız olduğunu vurguladı.

“Bu zihniyetle nasıl bir antlaşma yapılacak?”

Anastasiadis’in 1 Nisan’da yaptığı ve “Kıbrıs’ın bir Helen adası, EOKA’nın Kıbrıs’ın bağımsızlığının kahramanları” olduğunu öne sürdüğü açıklamaya da değinerek “Bu zihniyetle nasıl bir anlaşma yapılacak?” diye soran Tatar, yan yana yaşayan, iki egemen devletin iş birliğini öngören çözümün önemine değindi.

Mehmet Küçük, havaalanına Dr. Fazıl Küçük’ün isminin verilmesini gerekçeleriyle talep eden mektup sundu

Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük de gerçekleştirdiği konuşmada, vakfın faaliyetleri ve sorunları hakkında Cumhurbaşkanı Tatar’a bilgi vererek, yeni inşa edilmekte olan havaalanına Dr. Fazıl Küçük’ün isminin verilmesini gerekçeleriyle talep eden mektupla birlikte vakfın yayını olan kitapları sundu.











Başa dön tuşu