KıbrısManşet

Ülkenin Sağlık Bakanı, karantinaya girmeyen YDP’lileri savundu

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Türkiye’ye gezmeye giden ve dönüşte karantinaya girmeden ellerini kollarını sallayarak halkın arasına karışan YDP’lileri savundu

Üstel’den savunma: Onlar çift aşılıdır

Özgür Gazete‘nin geçtiğimiz gün gündeme taşıdığı, Türkiye gezisi sonrası karantinaya girmeden halkın arasına karışan YDP’li isimlerle ilgili Mustafa Baflı‘ya konuşan Sağlık Bakanı Üstel’den, savunma geldi.

YDP Genel Başkan Yardımcısı Asiltürk, gezmeye gittiği ve 10 kaldığı Türkiye dönüşü, sayısız yere gitti, onlarca kişiyle görüştü. Asiltürk bırakın izole olmayı, maske bile takmadı

Bakan Üstel, yurt dışından Kıbrıs’ın kuzeyine dönen, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, YDP’li Suphi Asiltürk ile Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun YDP’li Başkanı Turan Büyükyılmaz’ın çift aşılı olduğunu söyledi.

“Özyiğit’in izole olması kendini bağlar”

Çift aşılı olanların ülkede serbest dolaşım hakkına sahip olması gibi bir uygulama söz konusu olmadığı halde, ‘çift aşılıdır’ savunması yapan Üstel, Cenevre dönüşü kendilerini izole eden sorumlu siyasetçiler için de ‘Kendi tercihleri’ ifadelerini kullandı.

Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun YDP’li Başkanı Büyükyılmaz da, Türkiye dönüşü onlarca kişiyle görüştü, maske bile takmadı ve halkın arasına karıştı

Üstel, Cenevre’den döndükten sonra kendini izole eden Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i hatırlatmamız üzerine ise “İzole olması kendini bağlar” dedi.

Dileyen izole olsun, dilemeyen olmasın…

Özellikle YDP’li Asiltürk’ün 10 gün Türkiye’de kalmasına rağmen, bu kişilerin 3-5 günlük göreve gittiğini iddia eden Bakan Üstel, bu kişilere çift PCR testi yapıldığını da söyledi.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ise Ankara dönüşü hem BRT hem de Genç TV’de canlı yayınlara katıldı, halkın arasına karıştı

Üstel’in bu açıklamasından ise çift PCR testi yapılanllardan, dileyenin izole olabileceği dilemeyenin de halkın arasına karışabileceği anlamı çıktı.

“Amacımız dolaşımı sağlamak”

Sağlık Bakanlığı olarak amaçlarının çift aşı uygulamasını topluma yaymak olduğunu belirten Üstel, “Amacımız çift aşılı ve çift PCR testi yaptıran herkesin dolaşımını sağlamak” dedi.

Üstel’in söylediği gibi bir uygulama hali hazırda bulunmuyor.

Bakanlar Kurulu kararlarına göre, ülkeye giren herkes, çift aşılı ya da PCR’lı olsun ya da olmasın, karantinaya girmek zorunda.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu