KıbrısManşet

Tatar: Yurt dışında yaşayan vatandaşlara seçme hakkı verilsin

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yurt dışında yaşayan Kıbrıslıtürklere seçme hakkının ivedi bir şekilde verilmesi gerektiğini ifade ederek, hükümete çağrı yaptı ve konunun meclise taşınması gerektiği görüşünü paylaştı

Tatar: Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız Kıbrıs’ın kopmaz parçasıdırlar

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Cumhurbaşkanlığı Yurt Dışı Kıbrıslı Türkler Komitesi ile çevrim içi görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre görüşmede, Cenevre’de gerçekleşen 5+BM gayriresmî Kıbrıs toplantısı ele alındı ve yurt dışında yaşayan Kıbrıslıtürklerin sorunlarının giderilebilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.

Tatar, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, her nerede olursa olsun, yürekleri Kıbrıs’ta atıyor. Bizlerin kopmaz parçasıdırlar” ifadelerini kullandı.

Oy kullanamamalarının adaletsizlik ve insan haklarına aykırı olduğunu savunan Tatar, demokratik haklarının KKTC Meclisi tarafından onaylanması gerektiğini söyledi.

Müftüzade: Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza eğitim desteği şart

Komite Üyesi Hakkı Müftüzade, yurt dışında yaşayan Kıbrıslıtürklerin gerekli eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve genç kuşakların eğitim zafiyetlerinin giderilmesinin milli çıkarlar bakımından da önemli olduğunu belirtti.

Müftüzade’nin açıklamalarına göre gençlere gerekli eğitimin sağlanmasıyla yurt dışında toplumun sesini duyuracak, geçmişin gerçeklerini bilen eğitimli yeni nesillerin olacağını dile getirdi.

‘Yurt Dışı Kıbrıslı Türkler Müsteşarlığı (YDKTM)’ temelleri atıldı

Toplantıda ayrıca, yurt dışındaki Kıbrıslıtürklerin sorunları ile ilgilenmek üzere Dışişleri Bakanlığı bünyesinde ‘Yurt Dışı Kıbrıslı Türkler Müsteşarlığı’ kurulması görüşüldü.

Toplantıya, komite başkanı Leyla Kemal, üyeler Nevin Hüseyin, Dr. İsmet Doğan, Hakkı Müftüzade, Kerem Haser ve Münir Tatar katıldı.

Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Teknik Komiteler Üst Koordinatörü Prof. Dr. Tülen Saner de hazır bulundu.











Başa dön tuşu