KıbrısManşet

Hayvan Hakları ve Altın Patiler Derneği: “Asil Köylü” heykeline hayır diyoruz

Hayvan Hakları Derneği ile Altın Patiler Derneği, Beşparmak Dağları üzerine yapılması planlanan 40 metre yüksekliğindeki “Asil Köylü” heykel projesine karşı olduklarını duyurdu

Dernekler: Sanat adı altında binlerce metrekarelik orman arazisi yok edilmek üzere

Yapılan ortak açıklamada, “sanat” adı altında binlerce metrekarelik bir orman arazisinin yok edilmek üzere olduğuna işaret edilerek,  “Ciddi bir doğa tahribatı ile karşı karşıyayız” vurgusu yapıldı.  Açıklamada, sanatın insan ruhunu beslediği, gelişimini sağladığı, farkındalığı artırdığına dikkati çekilerek, “Sanat birçok güzel şeye vesile olur ama ekosistemin zarar görmesine asla ve asla vesile olamaz” denildi.

İşte açıklamanın tamamı:

“Girne’nin tek yeşil kalan kısmı konumundaki Beşparmaklar üzerine yapılması düşünülen 40m yüksekliğindeki devasa “Asil Köylü” heykel projesine hayır diyoruz!

“Sanat” adı altında binlerce metrekarelik bir orman arazisi yok edilmek üzere. Ciddi bir doğa tahribatı ile karşı karşıyayız. Bölgedeki yaban hayat ve bitki örtüsü projenin inşaası sırasında yok olacak. Hedeflenen proje kapsamında önce ağaçlar kesilecek sonrasında ise ağaç dikilicek !!! Binlerce canlı ölecek !!!

Sanat insan ruhunu besler, gelişimini sağlar, farkındalığı artırır, sanat birçok güzel şeye vesile olur ama ekosistemin zarar görmesine asla ve asla vesile olamaz!! ARUCAD tarafından gerçekleştirilecek olan proje, bitimiyle birlikte yönetimi Girne Belediyesine devredilecek. Aynı şehir içlerinde olduğu gibi yıllar içerisinde atıl bir kamu alanı yaratılacak.. Denetim ve koruma olmayacak ve insanlar tarafından kirletilecek ve kötü kullanılacak bir alan yaratılacak.

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin hiçbir şekilde zarar görmemiş bir doğal yaşam alanını yok etmek yerine müdahaleye gerçekten ihtiyacı olan bir alanı sanatı ile hayata döndürmesini temenni ediyoruz”











Başa dön tuşu