KıbrısManşetYaşam

Onur Yürüyüşü, 17 Mayıs Pazartesi yapılıyor

Kuir Kıbrıs Derneği, bu yılki ‘Onur Yürüyüşü’nün, 17 Mayıs Pazartesi saat 18.00’de Pronto Çemberi’nde düzenleneceğini duyurdu

Bir su kütlesi ve şunu diyen bir yazı 'AYNI DENİZDEYİZ, AYNI GEMİDE DEĞİLİZ WE ARE IN THE SAME SEA, NOT ON THE SAME SHIP ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ÎΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΙΔΙΟ ΠΛΟΙΟ 17 MAYIS ORGANİZASYON KOMİTESİ' görseli olabilir“Gökkuşağı Zincirinin parçaçası olun”

Kıbrıs’ın kuzeyinde, 2014’den bu yana her yıl düzenlenen Onur Yürüyüşleri, bu sene Pronto Çemberi’nde gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle çevrim içi (online) ortamda düzenlenen etkinliklerle 17 Mayıs’a dikkat çeken Kuir Kıbrıs Derneği, bu yılki Onur Yürüyüşü’nün, 17 Mayıs Pazartesi saat 18.00’de Pronto Çemberi’nde düzenleneceğini duyurdu.

Dernek herkesi, Pronto Çemberi’nde oluşturulacak Gökkuşağı Zincirinin parçası olmaya davet etti.

“Aynı denizdeyiz, aynı gemide değiliz”

 

Pandemi nedeniyle politikacıların ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ dediği hatırlatılan açıklamada, kendilerinin ise ‘Aynı denizdeyiz, aynı gemide değiliz’ sloganı ile tepki gösterdiği ifade edildi.

Dernekten yapışan açıklamada, özellikle Kuir Kıbrıs Derneği’nin son yıllarda yürütmüş olduğu çalışmalarda da LGBTİ+’ların istihdam, sağlık, barınma, eğitim vb. alanlarda ayrımcılığa uğradığı ve en temel insan haklarının bile ihlal edildiğini açıkladı











Başa dön tuşu