KıbrısManşetSpor

Nefes kesen drag yarışları başlıyor!

Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği, ‘Cahit Necipoğlu Ltd Oto-Moto Grad Yarışı’ hazırlıklarına, dün 2021 yılının ilk etkinliğini gerçekleştirerek başladı

Best Time için mücadele ettiler

Ercan Havalimanı yanındaki Akıncılar tünelinde dün yapılan antrenmanlarda, birbirinden güçlü 42 araç günün Best Time’ı için kıyasıya mücadele etti.

4-5 Haziran tarihlerinde yapılacak olan ‘Cahit Necipoğlu Ltd Oto-Moto Grad Yarısı’ yarışına hazırlık niteliğinde olan etkinlikte, derneğin bünyesine yeni kattığı 26 genç hakem de tam not aldı.

Günün en hızlısı ise 11.388 sn’lik derecesi ile Emre Erosal oldu.

15 yıl aradan sonra motosikletler ve arabalar aynı organizasyonda yarışacak

2006 yılında Geçitkale Havalimanı‘nda düzenlenen efsanevi drag yarışından bu yana ilk kez otomobil ve motosiklet drag yarışları ayni organizasyon çatısı altında yapılıyor.

4-5 Haziran’da Cahit Necipoğlu Ltd. ana sponsorluğunda yapılacak ve 2 gün sürecek yarışa, şimdiden 60 araç kayıt yaptırmış durumda.

Tufan: Araçlar geçtiğimiz yıllara oranla daha hızlı

Dernek Başkanı İsmet Tufan, geçtiğimiz yıllarda yapılan drag yarışlarına katılan güçlü araçların, genelde yurtdışından olduğunu belirtti.

Tufan, bu sezon pandemiden dolayı yurtdışından katılım olmadığını fakat kayıt yaptıran araçların geçtiğimiz yıllara göre çok daha hızlı olduklarını söyledi.

“Drag pisti şart”

Drag yarışının ülkemizde en yoğun ilgiyi gören motor sporlarından biri olduğuna dikkat çeken Tufan, ülkemizde dünya standartlarında bir Drag pistinin artık şart olduğunu, yapılacak olan pistin uluslararası ilgi göreceğini ve ülke tanıtımına da yarar sağlayacağını belitti.











Başa dön tuşu