KıbrısManşet

BENİM MÜDÜRÜM İŞİNİ BİLİR: Arıklı ne dediyse tersini yaptı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki (Kıb-tek) vurgunun ve usulsüzlüğün parçası olanlar, ‘Vurgunu durduracağım’ diyor. Kıb-tek her geçen gün iflasa sürüklenirken, kurum içindeki ve dışındakiler çanak tutuyor. Kıyaklar havada uçuşuyor, halkın parasıyla birileri hala zengin oluyor

İhaleyi Mors’un paravan şirketi kazandı

Kıb-tek’in 2020 yılı sonunda çıktığı 283/2020 numaralı kablo ihalesini, Gizde İletişim adlı şirket kazandı.

Bu şirket, usulsüzlük yaptığı ve kurumu dolandırdığı gerekçesiyle, Kıb-tek ihalelerinden men edilen Mors Ltd’nin, bir yakını adına açtığı paravan şirket.

Ürünleri adaya getiren Mors Ltd!

Gizde İletişim, ihale gereği getirdiği kablolar için kestiği faturayı kuruma beyan edince işler karıştı.

Firmanın Kıb-tek’e satacağı ürünleri tedarik ettiği şirketin Mors Ltd. olduğu ortaya çıktı

Ambar personeli farketti, alımı reddetti

Faturayı gören Kıb-tek ambar personeli, Mors Ltd’nin ihale yasaklısı olması sebebiyle ürünün kabulünü reddetti. Buna rağmen Gizde İletişim, ürünleri ambara indirdi ve gitti.

Bunun üzerine Gizde İletişim’in sözleşmesi feshedildi, teminatına el konuldu.

Firma yetkilileri ürünlerin geri alınması için defalarca arandı ama telefonlara bakılmadı, ürünler de geri alınmadı.

Yasaklı Mors’tan, doğrudan ihalesiz alım

Bu gelişmelerden sonra iddiaya göre, kurum genel müdürü Gürcan Erdoğan, Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun da desteği ile Mors’tan bu ürünlerin ihalesiz ve doğrudan alınması için harekete geçti. Ürünler ambarda bekletildi.

Erdoğan, kabloları adaya getiren ve ihale yasağı bulunan Mors Ltd’in paravanı olan Gizde İletişim’den doğrudan alımla, toplam 10 DRUM (makara) kabloyu kuruma aldırttı ve bölgelere de dağıttı.

Benim müdürüm işini bilir!

Kurum müdürünün, ihalesiz ve doğrudan alımla, 10 asgari ücreti geçmeyecek alım yapabilme hakkı var. Ama bu ihale için Gizde İletişim’in getirdiği toplam bedel on binlerce doları buluyor.

İlk etapta 10 DRUM (Makara) alım yapan Erdoğan’ın, tüm malzemeyi parça parça (Fatura bölme yöntemi) ile alacağı konuşuluyor.

Arıklı ne dediyse tersini yaptı

Mors Ltd için ‘Adrese teslim ihale yapıyorlar’ deyip akaryakıt ihalesini iptal eden, Erdoğan için de, ‘Şaibeli bir isim, görevden alınacak’ diyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı ise olan biten her şeyi izlemekle ve çanak tutmakla meşgul.

Ne Erdoğan’ı görevden aldı ne de ihale yasaklı Mors Ltd’nin kuruma iş yapmasını engelleyebildi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu