KıbrısManşet

El-Sen: Arıklı, kurumu zarar ettirmeye devam ediyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası, (El-Sen) Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın açıklamalarına sert tepki göstererek, “Kıbrıslı Türkler onu tükürüğüyle boğmayacaktır, çünkü Arıklı, bu toplumun tükürüğünü dahi hak etmemektedir” dedi

El-Sen: Arıklı, faşist gibi davranıyor

Sendika tarafından yapılan açıklamada, Arıklı’nın  İnterpool tarafından aranan bir suçlu olduğuna işaret edilerek,  Arıklı’nın önce vekil sonra da bakan olmasının herkesin utancı olduğu ifade edildi.

Açıklamada,  Arıklı’nın bir bakan gibi değil bir faşist gibi davranmaya, yalanlara başvurarak bu toplumun hizmetinde olan KIB-TEK emekçilerini hedef göstermeye ve usulsüzlüklere göz yumarak kurumu zarar ettirmeye devam ettiği belirtildi.

“Arıklı, uluslararası bir suçludur”

Arıklı’nın uluslararası bir suçlu olduğunun ifade edildiği açıklamada, Arıklı’nın geçmişte de ahlaktan yoksun yazılarıyla ülkenin ilerici kesimlerine “İt” dediği ve dillerinde sigara söndürmek istediğini ifade ettiği hatırlatıldı.  Yapılan açıklamada, Arıklı’nın kendi partisinin çoğunluğu tarafından dahi istenmediği vurgulanırken, Arıklı’nın  her geçen gün parti başkanlığı sorgulanan ve gerçek yüzü ortaya çıktığı ifade edildi.

Açıklamada,  “Bu zat bilmelidir ki, Kıbrıslı Türkler onu tükürüğüyle boğmayacaktır, çünkü Arıklı, bu toplumun tükürüğünü dahi hak etmemektedir” denildi.

“Arıklı, vurgunu kendi üstlendi”

Arıklı’nın göreve geldiği günden itibaren her konuşmasında KIB-TEK’teki vurgundan bahsettiğini ve bu vurgunu  bitireceğini iddia ettiğini anımsatılan sendika açıklamasında “Ne tesadüftür ki parti başkanlığı seçimi bittikten sonra bir daha KIB-TEK’teki vurgundan bahsetmemiş, aksine ihalesiz alımlarla vurgunu bizzat kendisi üstlenmiştir. Bizim Arıklı ve onun gibi düşünen faşistlere yedirecek ne bir kurumumuz ne de bir ülkemiz vardır!” denildi.

“Arif Hoca, cevabı yıllar önce vermişti”

Açıklamada, Arif Hoca diye bilinen Arif Hasan Tahsin’in Arıklı’ya gereken cevabı yıllar önce verdiği hatırlatılarak,  “Bu memleket bizim Bay Arıklı, biz yöneteceğiz. Haddini bil!” denildi.











Başa dön tuşu